Glock ziet voordeel voor Red Bull in titelstrijd: 'Een stuk kalmer op cruciale momenten' Formule 1
Formule 1

Glock ziet voordeel voor Red Bull in titelstrijd: 'Een stuk kalmer op cruciale momenten'

Glock ziet voordeel voor Red Bull in titelstrijd: 'Een stuk kalmer op cruciale momenten'

Timo Glock, voormalig Formule 1-coureur, denkt dat de druk bij Ferrari momenteel hoog is. De Italiaanse renstal maakte in Monaco een strategische fout, terwijl Red Bull Racing onder druk de juiste beslissingen wist te maken. Glock ziet dan ook dat Red Bull een licht voordeel heeft ten opzichte van Ferrari. Dat komt ook omdat Sergio Pérez momenteel in goede vorm steekt.

De afgelopen weken is Ferrari veel punten verloren door betrouwbaarheidsproblemen en strategische fouten. Glock denkt dat de druk van de Italiaanse media niet helpt. 'De strategische fout in Monaco liet duidelijk de nervositeit binnen het team zien', zegt de Duitser bij Auto Bild. 'We weten dat de Italiaanse pers ongenadig is. De druk is nergens zo hoog als in Italië. Dat is een voordeel voor Red Bull, want zijn zijn een stuk kalmer op de cruciale momenten.'

Toch weet Glock dat Ferrari zich niet per se zorgen hoeft te maken. 'Het seizoen duurt nog lang en Red Bull heeft ook al wat fouten gemaakt. De teams moeten zichzelf gewoon niet meer druk opleggen, anders komen ze misschien wel in een negatieve spiraal terecht.' De voormalig Formule 1-coureur ziet dan ook dat de Italiaanse renstal voldoende dingen heeft waar het op kan bouwen. 'Ferrari moet vooral rustig blijven, want ze hebben de performance en met Leclerc hebben ze een geweldige coureur.'

De interne strijd bij Red Bull

De Red Bull-coureurs lijken momenteel niet alleen met Ferrari te vechten, maar ook met elkaar. Pérez heeft Max Verstappen de afgelopen weken onder druk kunnen zetten. 'Over een heel jaar is Max gewoon heel erg constant en een tikkeltje beter. Ondanks de huidige vorm kan je niet zeggen dat Pérez Verstappen helemaal zoek rijdt. Pérez heeft op dit moment gewoon zelfvertrouwen en dat zet Red Bull in een comfortabele positie. Als de coureurs in een situatie komen dat ze elkaar punten gaan kosten, dan vindt Red Bull een manier om dat op te lossen', aldus Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws