Grand Prix van België ook in 2023 op Formule 1-kalender Formule 1
Formule 1

Grand Prix van België ook in 2023 op Formule 1-kalender

Grand Prix van België ook in 2023 op Formule 1-kalender

De Grand Prix van België zal ook in 2023 gewoon op de Formule 1-kalender staan, zo maakt de sport bekend via de officiële kanalen. Er hingen lange tijd geruchten in de lucht dat de race op het Circuit de Spa-Francorchamps volgend jaar van de kalender zou verdwijnen, maar daar is geen sprake van.

Het contract tussen de Formule 1 en het Belgische circuit zou einde van dit jaar aflopen. De iconische race had in eerste instantie plaats moeten maken voor races in Zuid-Afrika, Las Vegas, Qatar en China. Hierdoor werd al duidelijk dat de Grand Prix van Frankrijk op het Circuit Paul Ricard in 2023 niet meer terug zou keren op de kalender. De race op Spa-Francorchamps had nog een kans om op de kalender te staan volgend jaar, maar daar moest of de Grand Prix van China of de Grand Prix van Zuid-Afrika voor wegvallen.

Precies dat lijkt nu het geval te zijn. Een uur voor de Grand Prix van België in 2022 heeft de Formule 1 bekendgemaakt dat de race bij onze Zuiderburen ook volgend jaar terug zal keren op de kalender. Het contract met het circuit van Spa-Francorchamps wordt met één jaar verlengd. De kans is groot dat de race volgend seizoen niet plaats zal vinden na de zomerstop, maar dat het een plekje zal krijgen voor de korte rustperiode.

Toekomst GP België nog onbekend

De Grand Prix van België had gehoopt om ook op de lange termijn een plekje te hebben op de kalender, maar dat is niet het geval. De langetermijntoekomst van Spa-Francorchamps in de koningsklasse in de autosport is dan ook nog in het ongewisse. Het zou immers best zo kunnen zijn dat de Grand Prix ook na 2023 nog op de kalender van de Formule 1 verschijnt. De sport is momenteel aan het kijken naar de opties voor een mogelijk roulatiesysteem tussen meerdere circuits.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws