Häkkinen ziet groot voordeel voor Red Bull: 'Ferrari gaat een lastig seizoen tegemoet' Formule 1
Formule 1

Häkkinen ziet groot voordeel voor Red Bull: 'Ferrari gaat een lastig seizoen tegemoet'

Häkkinen ziet groot voordeel voor Red Bull: 'Ferrari gaat een lastig seizoen tegemoet'

Max Verstappen wist afgelopen zondag voor de derde keer dit seizoen een overwinning bij te schrijven. Tijdens de allereerste Grand Prix van Miami ging de coureur van Red Bull Racing in de openingsfase van de race voorbij aan Carlos Sainz en Charles Leclerc. Ondanks een late safety car stond de regerend wereldkampioen deze positie niet meer af. Door de prestatie van Verstappen weet Mika Häkkinen dat Red Bull op dit moment de sterkste auto heeft.

Verstappen boekte zijn tweede overwinning op rij en wist daarmee weer wat punten in te lopen op Leclerc. 'Dit was een hele belangrijke overwinning voor Max', schrijft Häkkinen in zijn column voor Unibet. 'Elke race die hij tot nu toe finishte, wist hij te winnen, dus je kan zeggen dat Red Bull duidelijk een snellere auto heeft dan Ferrari.' De tweevoudig wereldkampioen ziet dat de Oostenrijkse renstal vooral snel is in een rechte lijn. 'De Red Bull-bolide heeft ongekend veel voordeel op het rechte stuk. Charles kon zelfs met behulp van DRS Max niet terugpakken.'

'Max had echt een ijzersterke race', vervolgt de Fin. 'Hij had een geweldige start en hij pakte gelijk P2 af van Carlos. Zijn inhaalactie op Charles in de negende ronde was ook perfect uitgevoerd.' Daarna begon Verstappen een behoorlijk gat te trekken. Toch werd het aan het einde van de race nog even spannend voor de Nederlander. 'Na de late safety car-periode kon Charles nog heel hard pushen, maar Max wist goed te verdedigen en hij kon uiteindelijk wegrijden. Hij had alles volledig onder controle.'

Häkkinen: 'Ferrari heeft goede updates nodig'

De Grand Prix van Spanje is de volgende race die op de kalender staat in de Formule 1. Ferrari hoopt het gat naar Red Bull te kunnen dichten door middel van een groot upgradepakket. 'Die updates moeten Charles en Carlos echt veel meer performance geven, want Red Bull ziet er heel erg goed uit. Betrouwbaarheid lijkt het enige zwakke punt te zijn bij Red Bull. Als zij de betrouwbaarheid weten te vinden dan gaat Ferrari een zeer moeilijk seizoen tegemoet', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws