Albers niet gecharmeerd van Leclerc en Sainz: 'Ze naaien elkaar gigantisch op' Formule 1
Formule 1

Albers niet gecharmeerd van Leclerc en Sainz: 'Ze naaien elkaar gigantisch op'

Albers niet gecharmeerd van Leclerc en Sainz: 'Ze naaien elkaar gigantisch op'

Christijan Albers vindt dat Sergio Pérez niet van hetzelfde niveau is als Max Verstappen. Desondanks denkt de voormalig Formule 1-coureur dat Red Bull Racing op het moment de handjes dichtknijpt met de huidige opstelling binnen hun renstal. Waar Mattia Binotto zei dat Ferrari de beste rijdersduo heeft, ziet Albers dat compleet anders.

Pérez verrijdt momenteel zijn tweede seizoen bij Red Bull. Albers ziet in de Mexicaan wel een constante rijder, maar niet een pure racer. 'Je ziet dat Pérez nou net niet hetzelfde heeft als Max', stelt de Nederlander bij de podcast van de De Telegraaf. 'Hij is niet een echte racer, maar hij is wel heel constant. Toch is hij op dit moment de beste die Max naast zich kan hebben. Het geeft rust voor Red Bull. Ik denk dat ze geen zin meer hebben in weer zo'n jaar als met Pierre Gasly en Alexander Albon.'

Albers geen fan van het duo Leclerc en Sainz

Waar Albers nog een goed duo ziet bij het team van Red Bull, is de voormalig coureur allerminst gecharmeerd van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Hij spreekt de woorden van de teambaas van Ferrari dus tegen. 'Aan het begin van het jaar zei Binotto dat hij de beste teamopstelling en beste coureurs heeft. Maar ik zie twee coureurs die elkaar gigantisch opnaaien. Hoe stabiel Leclerc was in het begin, hoeveel foutjes hij nu alweer maakt. Dat zag je in Imola, maar je zag het ook in Miami.'

De analist bij Viaplay ziet dan ook een groot verschil tussen Leclerc en Verstappen. 'Max pakt meteen zijn kans, hij wacht niet af. Dan zie je dat Max in één keer wegloopt, want Leclerc moet door die graining-fase heengaan en dan komt weer het moment dat hij gelijke tijden of sneller rijdt dan Verstappen. Maar dan wordt hij nerveus of hij wil teveel en dan verremt hij zich', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws