Hamilton blijft kijken naar Red Bull en Ferrari: 'We jagen nog steeds op hen' Formule 1
Formule 1

Hamilton blijft kijken naar Red Bull en Ferrari: 'We jagen nog steeds op hen'

Hamilton blijft kijken naar Red Bull en Ferrari: 'We jagen nog steeds op hen'

Lewis Hamilton moest starten vanaf de achterste rij met een auto die niet erg snel bleek op Monza, en dus was de Brit blij toch nog een vijfde plaats in de wacht te hebben kunnen slepen. Met zijn Mercedes kende hij een moeilijke beginfase, maar daarna vond hij de snelheid en kwam hij gestaag door het veld heen gekropen. Na de triple header is de zevenvoudig wereldkampioen wel blij even een weekend rust te hebben, waarna hij weer wil jagen op Red Bull Racing en Ferrari.

Voor Hamilton was de vijfde plaats het maximaal haalbare, zo geeft hij aan tegenover Viaplay. 'Ik denk dat er niet meer in zat vandaag. De start van de race was moeilijk, had moeite in de eerste ronden, maar daarna werden we beter', aldus de Brit, die in vergelijkbare woorden bij Sky Sports zijn openingsfase omschreef. 'Ik had het in het begin zo moeilijk met koude banden en een zware auto.'

Met een auto die op Monza niet erg lekker ging was de Mercedes-coureur dan ook erg gelukkig met zijn eindpositie. 'P5 is iets wat ik niet had verwacht dus daar ben ik blij mee. Ik had een goede race. Ik had niet verwacht dat we zo hoog zouden eindigen. Ik ben blij dat ik naar voren kon komen. Uiteindelijk ben ik blij dat het achter de safety car eindigde, want er waren twee coureurs achter me met versere banden.'

Blij met vrij weekend

Na een drukke drie weken, waarin het Formule 1-circus maar liefst drie verschillende Grands Prix verreed, is de Brit blij even een weekend rust te hebben. 'Zeker, het geeft wat tijd om de afgelopen drie weken te analyseren, en proberen goed terug te komen in Singapore. Ook al waren zij heel snel vandaag, we jagen nog steeds op ze', zo blijft hij Red Bull en Ferrari als targets houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws