Marko ziet titel voor Verstappen dichterbij komen: 'Hoeven nog maar één keer te winnen' Formule 1
Formule 1

Marko ziet titel voor Verstappen dichterbij komen: 'Hoeven nog maar één keer te winnen'

Marko ziet titel voor Verstappen dichterbij komen: 'Hoeven nog maar één keer te winnen'

Helmut Marko snapt niet dat de race op het circuit van Monza niet werd hervat na de safety car-situatie aan het einde van de race. De race eindigde achter de safety car en meerdere mensen hebben al hun kritiek geuit om de keuze van de wedstrijdleiding. De adviseur van Red Bull Racing vindt dat het allemaal een stuk sneller had moeten gaan. Daarnaast zag Marko dat Max Verstappen opnieuw voldoende snelheid had om de Ferrari's achter zich te houden.

Aan het einde van de race was het boegeroep op Monza duidelijk te horen. De Red Bull-adviseur snapt de emoties bij de fans. 'Het was zeker niet de juiste beslissing', vertelt Marko in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports. 'De safety car pikte de verkeerde coureur op en misschien moeten we stoppen met het door laten gaan van gelapte auto's. Dat hoeft helemaal niet uit te maken, namelijk. We hadden moeten racen en dan hadden we een geweldige finish gehad.'

'Het was natuurlijk wel wat spannender geweest voor ons en we hadden mogelijk een nadeel gehad, maar de sport moet op de voorgrond staan', vervolgt de Red Bull-adviseur. De FIA kwam met een statement naar buiten waarin ze zeiden dat het te lang duurde voordat de auto van Daniel Ricciardo op een veilige plek stond. Toch denkt Marko dat er voldoende tijd was om de race te hervatten. 'Natuurlijk kan je niet racen als die tractor nog op de baan staat, maar dan moet je gewoon sneller werken. Dit is geen waardig einde.'

Marko ziet dat Verstappen nog maar één zege nodig heeft

Uiteindelijk was het Verstappen die gedurende de race de druk van Charles Leclerc wist te weerstaan. Marko ziet de tweede titel voor zijn coureur weer een stuk dichterbij komen. 'We hadden die druk van Ferrari natuurlijk wel verwacht, maar uiteindelijk moeten we concluderen dat onze auto het weer heel makkelijk voor elkaar heeft gekregen. Het was geweldig om te zien hoe snel Max de leiding van de race greep. Nu hoeven we nog maar één keer te winnen om de titel veilig te stellen', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws