Hamilton geeft Verstappen complimenten en prijst Mercedes: 'Nooit opgegeven' Formule 1
Formule 1

Hamilton geeft Verstappen complimenten en prijst Mercedes: 'Nooit opgegeven'

Hamilton geeft Verstappen complimenten en prijst Mercedes: 'Nooit opgegeven'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft Max Verstappen en Red Bull Racing gefeliciteerd na het dominante 2023-seizoen. Hamilton zelf eindigde als best of the rest op de derde plek, en moest dus verplicht komen opdraven bij het FIA-gala in Bakoe, waar hij ook zijn eigen team loofde na een uitdagend seizoen.

In 2022 eindigde Hamilton nog als zesde in het kampioenschap, en in 2023 klom hij op naar de derde plek. Hoewel er in 2023, dankzij drie extra sprintraces, 24 punten meer te verdelen waren dan een jaar eerder, wist de 38-jarige zijn puntentotaal uit 2022 niet te evenaren. Zijn derde plek heeft Hamilton dus vooral te danken aan de wisselvalligheid bij de competitie. De Mercedes-coureur dankte zijn derde plek vooral aan zes podiumklasseringen.

Hamilton pakte net als in 2022 geen overwinning, en dat had er vooral mee te maken dat Red Bull maar liefst 21 van de 22 keer toesloeg, met Verstappen maar liefst negentien keer als eindwinnaar. 'Ik wil graag Red Bull en Max feliciteren, en Checo (Pérez, red.). Ze hebben het dit jaar ongelofelijk goed gedaan. Max was foutloos', vertelde de Brit in Azerbeidzjan, waar hij zijn prijs kreeg voor zijn derde plek in de titelstrijd, een positie die hij nog niet eerder in zijn carrière bezette. 'Het team heeft de lat hoger gelegd, en wij moeten veel werk verzetten om dat gat te dichten.'

Werk aan de winkel voor Mercedes

Hamilton tekende tijdens het seizoen een contractverlenging tot en met 2025, en zal dus als veertiger nog actief zijn. De voormalig wereldkampioen hoopt op een nieuwe kans om voor zijn achtste titel te strijden. 'Ik geloof wel oprecht dat we dat gat kunnen dichten. Ik wil mijn team ook heel graag bedanken, want ze hebben nooit opgegeven dit jaar. We begonnen het jaar eigenlijk met de zus van de auto van vorig jaar. Dat was niet goed en het was ook niet fijn om die auto te besturen in het grootste deel van het jaar, maar niemand heeft opgegeven. Iedereen ging elke dag weer aan het werk, en dat was voor mij heel inspirerend', aldus Hamilton.

Tot slot richtte Hamilton het woord aan de andere aanwezigen in de zaal. 'Ik hoop dat we volgend jaar sterker terugkomen, en dat we alles zullen geven, en ik hoop dat dat voor iedereen geldt. Ik wil iedereen alvast een fijne kerst wensen en een gelukkig nieuwjaar met jullie familie en vrienden, en we zien elkaar weer in het nieuwe seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws