Hamilton heeft wel een wensenlijstje voor zijn Mercedes-opvolger: 'Sommige coureurs zijn egoïstischer' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft wel een wensenlijstje voor zijn Mercedes-opvolger: 'Sommige coureurs zijn egoïstischer'

Hamilton heeft wel een wensenlijstje voor zijn Mercedes-opvolger: 'Sommige coureurs zijn egoïstischer'

Lewis Hamilton zou het geweldig vinden voor Mercedes als Sebastian Vettel besluit om hem op te volgen bij het Duitse team. Vettel werd de afgelopen weken meerdere keren in verband gebracht met Mercedes, en Hamilton denkt dat de oud-F1-coureur de juiste waarden heeft om het team vooruit te helpen. De zevenvoudig wereldkampioen legt gelijk ook uit welke waarden dat precies zijn.

Hamilton zorgde voor het eerste grote transfernieuws van het jaar door nog voor de start van het 2024-seizoen aan te kondigen dat hij in 2025 naar Ferrari overstapt. Sindsdien gaan er verschillende geruchten rond wie het Mercedes-stoeltje van de zevenvoudig wereldkampioen kan overnemen, en ook de naam van oud-F1-coureur Vettel wordt genoemd. 'Je gaat het altijd missen. Het is de grootste sport ter wereld, het is de grootste ervaring ter wereld', geeft Hamilton op als reden waarom Vettel wel eens terug zou kunnen komen, tegenover de internationale media. 'Het is het meest geweldige gevoel om met een groep mensen te werken en vervolgens te winnen en iets te bereiken. Voor mij is er niets dat ooit hetzelfde zal voelen.'

Hamilton ziet bovendien Vettel als zijn opvolger bij Mercedes wel zitten. 'Ik zou graag zien dat Seb terugkomt. Ik denk dat hij een geweldige optie voor het team zou zijn. Een Duitse coureur en een meervoudig wereldkampioen. Iemand die geweldige waarden heeft en dit team vooruit kan helpen, ik zou het geweldig vinden als hij terugkomt', aldus de Britse wereldkampioen.

Hamilton heeft wensenlijstje voor opvolger

Vettel is niet de enige coureur die in verband wordt gebracht met Mercedes, en de namen van Fernando Alonso, Carlos Sainz en zelfs Max Verstappen worden genoemd als potentieel opvolger van Hamilton. De Britse coureur heeft zelf niet echt een voorkeur, maar hoopt wel dat zijn opvolger aan een aantal eisen voldoet. 'Het enige waar ik om zou geven is het feit dat het team iemand aanneemt die integer is, op één lijn ligt met het team en waar het team naar toe gaat', aldus Hamilton. 'Iemand met compassie, die in staat is om met geweldige mensen te werken en ze op te peppen. Er zitten zoveel geweldige mensen in dit team.'

Volgens Hamilton zijn dit karakteristieken die niet elke coureur bezit. 'Sommige coureurs zijn egoïstischer dan anderen en sommigen zijn goede coureurs, maar zijn misschien niet het beste in teamverband. Ze (Mercedes, red.) hebben George (Russell, red.) al, hij is perfect voor het team. Om vervolgens een goede match naast hem te vinden, daarvoor hebben ze zoveel opties', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws