Russell wil basis-performance van Red Bull Racing: 'Dan vechten we op onze slechte dagen voor zeges' Formule 1
Formule 1

Russell wil basis-performance van Red Bull Racing: 'Dan vechten we op onze slechte dagen voor zeges'

Russell wil basis-performance van Red Bull Racing: 'Dan vechten we op onze slechte dagen voor zeges'

Mecedes-coureur George Russell besprak bij Sky Sports op de mediadag van het raceweekend in Monza dat de Mercedes-bolide steeds sterker begint te worden, al is de performance nog wat inconsistent. Volgens de Brit heeft elke bolide sterke en zwakke punten, maar als Mercedes op hetzelfde niveau van basis-performance kan komen als Red Bull Racing, dan is de Britse renstal niet meer te houden.

Met een bokaal van de tweede plek op het podium van Zandvoort kon Russell afgelopen zondag direct tevreden doorreizen naar het Italiaanse Monza. De auto presteerde goed op Zandvoort, maar deels het tegenovergestelde was te zien op het Belgische Spa, waar de Formule 1 weer terugkeerde na de zomerstop. Helemaal tevreden zijn ze bij Mercedes absoluut nog niet. Er is nog wel werk aan de winkel als ze dit seizoen nog een race willen winnen. Maar, de wilskracht en motivatie is er in ieder geval.

'Elke auto heeft sterke punten en zwakke punten', trapt de jonge Brit af. 'Als je kijkt naar de Red Bull vanaf Spa naar Zandvoort, dan was dat voor hen ook anders.' In Spa-Francorchamps was Red Bull vrijwel het gehele weekend oppermachtig. Het weekend in Zandvoort kende een moeilijke start, maar uiteindelijk viel op zondag alles samen, en op zondag worden de punten verdeeld. 'Maar ze bleven wel de capaciteit hebben om te winnen', erkende Russell. 'Als wij meer de basis-performance van Red Bull vinden, zullen we ons in hun situatie bevinden. Dan vechten we zelfs op onze slechte dagen voor overwinningen.'

Russell: 'Er is geen sprake van teamorders'

Dat vechten voor overwinningen, ziet de Mercedes-rijder zeker wel zitten. Afgelopen weekend was te zien dat hij bereid is om hard te vechten voor een podium, wat resulteerde in het inhalen van zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Dit kwam mede doordat Russell wel een pitstop had gemaakt, en de zevenvoudig wereldkampioen niet. 'Ik wil zo hoog mogelijk finishen', vertelt Russell. 'Als ik de mogelijkheid heb om voor de leiding te gaan, dan doe ik dat. Er is geen sprake van teamorders. We hebben geen nummer één en nummer twee, alles is gelijk binnen het team.'

Zoals Russell het zegt, is er niemand die hem tegen zou houden als er een kans voor hem is om de leiding van een wedstrijd te pakken. Toen de twee rijders van Mercedes tijdens het voorgaande raceweekend min of meer tegen elkaar raceten, bleef het stil op de boordradio. De Mercedes-coureurs lijken dus vrij te zijn om met wie dan ook te vechten voor een overwinning op de baan. Dit weekend start Hamilton achteraan vanwege een motorwissel, voor hem wordt de kans op een zege klein geacht. Wat Russell dit weekend kan doen, is nog afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws