Hamilton over fatale dag in 2015: 'Ik hoop dat de geest van Jules in ons voortleeft' Formule 1
Formule 1

Hamilton over fatale dag in 2015: 'Ik hoop dat de geest van Jules in ons voortleeft'

Hamilton over fatale dag in 2015: 'Ik hoop dat de geest van Jules in ons voortleeft'

Nu het Grand Prix weekend in Japan wordt opgeschrikt door de aanstormende typhoon Hagibis zal de gedachte van menig coureur en raceliefhebber terugkeren naar 2015. In dat jaar kwam Formule 1-coureur Jules Bianchi in slechte weersomstandigheden om het leven tijdens de race op het Japanse Suzuka, hetzelfde circuit dat nu dus weer geteisterd wordt door hevige regenval.

De beslissing van de FIA om de derde vrije training af te lassen en de kwalificatie te verplaatsen naar zondagochtend wordt door iedereen gewaardeerd. De situatie is volgens diverse partijen te dreigend en de veiligheid moet te allen tijde gewaarborgd blijven, iets wat sinds de fatale crash van Bianchi een stuk belangrijker is geworden.

De slechte weersomstandigheden in Suzuka dit weekend deden ook viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton denken aan die tragische dag in 2015. 'Het voelt zo recent, zo vers. Ik kan niet geloven dat het al zo lang is geleden,' begint Hamilton. 'Ik herinner me die dag als gister. Ik herinner me het slechte weer en de tijd die ik in de pitlane doorbracht, mij afvragend wat er gebeurde. En uiteraard herinner ik me ook wat erna gebeurde. Het is zo’n trieste gedachte. Ik denk graag dat zijn geest in de sport blijft, bij de coureurs van vandaag', zo sluit hij af in gesprek met The Guardian.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws