Hamilton pleit voor veranderingen: 'Het was behoorlijk saai' Formule 1
Formule 1

Hamilton pleit voor veranderingen: 'Het was behoorlijk saai'

Hamilton pleit voor veranderingen: 'Het was behoorlijk saai'

Lewis Hamilton is niet erg sterk uit de zomerpauze gekomen. In de zeven races voor de onderbreking eindigde de Brit maar liefst zesmaal bij de eerste vier, maar in Zandvoort en Monza kwam Hamilton niet verder dan een zesde positie. De 38-jarige Mercedes-coureur gaf na afloop dan ook aan dat hij niet erg heeft kunnen genieten van zijn race.

Voor de zomerstop had Hamilton duidelijk de overhand in het duel met teamgenoot George Russell, maar het momentum ligt nu weer bij de jongere van de beide Britten. Russell kwalificeerde in Zandvoort nog als derde, terwijl Hamilton niet verder kwam dan P13, en in Monza bleef Hamilton ook op de achtste plek steken, terwijl Russell opnieuw op de tweede startrij mocht plaatsnemen.

Bij de start verloor Hamilton vervolgens ook nog een positie aan McLaren-coureur Lando Norris, maar dankzij de alternatieve strategie wist hij toch nog op te schuiven naar de zesde plek. Hamilton was een van de drie coureurs die op de harde banden aan de race begonnen. 'Het was behoorlijk saai. Ik volgde gewoon de auto's voor me. De banden raakten oververhit, en ik had balansproblemen', zo somt Hamilton na afloop op bij F1TV.

Hamilton kritisch op saaie race in Monza

In de tweede helft van de race rekende Hamilton alsnog af met Norris en diens teamgenoot Oscar Piastri, inclusief een botsing waarbij Piastri terugviel, en tot slot ook Alexander Albon. 'Aan het einde van de race ging het wat beter, toen ik het tegenovergesteld qua banden had en ik ze moest inhalen en wat kon racen met die gasten. We moeten wel dingen aanpassen voor dit circuit. Het is een geweldig circuit, en we hebben hier het beste publiek, maar iedereen zat op een éénstopper, en we hadden DRS-treintjes. We moeten dingen aanpassen in de toekomst om ervoor te zorgen dat hier beter geracet kan worden', oordeelt Hamilton. Er vonden 31 inhaalacties plaats in de race, meer dan in Australië, Azerbeidzjan, Monaco, Canada, Groot-Brittannië en Hongarije.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws