Hamilton vergelijkt Formule 1 met MotoGP: 'Ik denk persoonlijk dat dat zwaarder is' Formule 1
Formule 1

Hamilton vergelijkt Formule 1 met MotoGP: 'Ik denk persoonlijk dat dat zwaarder is'

Hamilton vergelijkt Formule 1 met MotoGP: 'Ik denk persoonlijk dat dat zwaarder is'

Lewis Hamilton is van mening dat de MotoGP zwaarder is dan de Formule 1. Volgens de Brit heeft dat voornamelijk te maken met de veiligheid. Zo worden de Formule 1-auto's steeds veiliger, terwijl er voor de motoren weinig te verbeteren valt. Daar lijkt Hamilton zich wel eens zorgen over te maken, want de beelden van vliegende motorcoureurs kan hij niet aan wennen.

'Ik denk persoonlijk dat de MotoGP zwaarder is', begint Hamilton in IWC Signature Talk met Valentino Rossi, als hem wordt gevraagd om een vergelijking te maken tussen de Formule 1 en de MotoGP. 'Ze hebben geen veiligheidsgordels, dus als ze een crash hebben is het altijd heftiger. Het is heel moeilijk om de veiligheid op de motor te verhogen. In mijn sport is het de goede kant opgegaan, vroeger was het erg gevaarlijk, maar het is door de jaren heen steeds veiliger geworden.'

'We kijken geschokt toe'

Voor de MotoGP zit het heel anders als het gaat om veiligheid. 'In de MotoGP is er altijd een hoger risico, en dat al vele jaren. We kijken geschokt toe wanneer we die kerels 360 kilometer per uur zien gaan op het rechte stuk in Mugello. Dan zijn er altijd van die highsiders (wanneer een motorcoureur omhoog geworpen wordt, red.), het is echt zenuwslopend', aldus de Mercedes-coureur.

Maar er zijn ook overeenkomsten, ziet Hamilton. 'Als je op de motor zit, kies je een lijn die erg lijkt op die in de auto. Je rijdt vaak op dezelfde routes, maar de remweg is niet hetzelfde en je nadert de bochten net even anders. Toch ben je altijd onderweg met hetzelfde doel, zo snel mogelijk doorkomen. Je past je gewoon aan. Dat is waar we het beste in zijn, of we nu in de auto of op de motor zitten. We moeten ons altijd aanpassen aan de omstandigheden', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws