Horner benoemt bijzondere kwaliteit van Verstappen: 'Er is geen ander zoals Max' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner benoemt bijzondere kwaliteit van Verstappen: 'Er is geen ander zoals Max'

Horner benoemt bijzondere kwaliteit van Verstappen: 'Er is geen ander zoals Max'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is in gesprek met F1i.com ingegaan op wat Max Verstappen zo bijzonder maakt. Nadat Red Bull eerder al vier coureurstitels won met Sebastian Vettel aan het stuur, is Verstappen de afgelopen jaren de volgende uitblinkende coureur van Red Bull met inmiddels 36 overwinningen en twee wereldtitels. De Britse teambaas van Verstappen legt uit waarom de Nederlander zo speciaal is.

Max Verstappen debuteerde acht jaar geleden op 17-jarige leeftijd tijdens de Grand Prix van Australië namens Toro Rosso. Na ruim een jaar voor het opleidingsteam van Red Bull, stapte hij over naar het hoofdteam en won hij onmiddelijk zijn eerste race voor zijn nieuwe werkgever. Het bleek een voorbode te zijn voor nog veel meer succes, en inmiddels is de vraag vooral waar het gaat eindigen.

De 25-jarige Limburger tekende na het winnen van zijn eerste wereldtitel een langdurig contract met Red Bull tot het einde van 2028, waarin hij gaat proberen zoveel mogelijk prijzen te pakken. Christian Horner is inmiddels de langstzittende teambaas in de Formule 1, en zag al verschillende toptalenten aan het werk. De Brit is logischerwijs lovend over zijn stercoureur en gaat in op welke kwaliteiten van de Nederlander hem nu echt uniek maken.

Niet gevoelig voor druk

Behalve zijn natuurlijke snelheid en technische kennis van het materiaal, heeft Verstappen zich al meerdere keren stoïcijns getoond onder grote druk. Al tijdens zijn eerste Grand Prix overwinning toonde de toen 18-jarige Nederlander dit door rondenlang de druk van Kimi Räikkönen te weerstaan. Horner legt uit dat Verstappen ongelofelijk goed in staat blijkt te zijn om zichzelf af te schermen voor afleidingen: 'Als je terugkijkt naar de druk waar hij op sommige momenten onder stond in het 2021-seizoen, reed hij een aantal geweldige races', aldus Horner.

Vooral in eigen land waren de verwachtingen torenhoog, maar Verstappen leek er niet door gekwetst en won zowel in 2021 als in 2022 zijn thuisrace. 'In Zandvoort was zijn hele land omgetoverd tot een gestoorde nachtclub voor het weekend', herinnert Horner zich. 'Het lawaai op de grid, de verwachtingen, zelfs de koninklijke familie was er. Ik herinner me hoe ik toekeek terwijl hij zich klaarmaakte voor de race, een pas 24-jarige jongen. Hij had deze waanzinnige kwaliteit om zichzelf los te maken van alles om hem heen en gewoon in het moment te zijn.'

Nadat de startlichten uitgingen, behield Verstappen de leiding en weerstond hij de druk van titelrivaal Lewis Hamilton gedurende de race. 'Hij reed een geweldige race, en hij won die race, maar er was geen crowd surfing aan het einde van de race', lijkt Horner te verwijzen naar Hamilton. 'Het was gewoon op naar de volgende race.'

Het enige mogelijke probleem dat Red Bull in de toekomst kan gaan krijgen is dat Verstappen al meerdere keren erop zinspeelde dat hij na afloop van het 2028-seizoen mogelijk de Formule 1 de rug toekeert. Gevraagd of Red Bull ooit de kans krijgt om een nieuw talent zoals Verstappen te vinden, is Horner duidelijk: 'Er is geen ander zoals Max.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws