Jos Verstappen over zijn zoon: 'Het is niet belangrijk wanneer, als hij het maar doet' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen over zijn zoon: 'Het is niet belangrijk wanneer, als hij het maar doet'

Jos Verstappen over zijn zoon: 'Het is niet belangrijk wanneer, als hij het maar doet'

Max Verstappen heeft een voorsprong van 116 punten op Charles Leclerc. De kans dat hij zijn tweede titel dit jaar kan halen is dan ook aanzienlijk en tijdens de komende race kan het zelfs al gebeuren. Vader Jos Verstappen heeft vertelt wat hij vindt van het kampioenschap van zijn zoon.

'Gelukkig staat Max een aantal punten voor en dat ziet er allemaal heel positief uit voor de tweede titelwinst', vertelt Verstappen, geciteerd door Speedweek. Toch wacht hij nog even met feestvieren. 'Maar het moet eerst nog gebeuren', vertelt hij.

Verstappen zal de komende races met zijn zoon meereizen, voor het geval hij de titel dan al binnenhaalt. 'Ik zal zeker naar Singapore reizen en daarna naar Japan gezien de kans op goede raceresultaten', vertelt de coureur die zelf tussen 1994 en 2003 in de Formule 1 reed. 'Het is niet zo belangrijk voor mij wanneer hij succesvol de titel kan binnenhalen; het belangrijkste is dat hij het doet.'

'Voor de verandering eens van de eerste startrij starten'

Ook vader Verstappen ziet dat zijn zoon de afgelopen races bijzondere resultaten wist te behalen. In Hongarije startte de Red Bull Racing-coureur vanaf plek tien en wist dankzij een nette inhaalrace alsnog te winnen. Hetzelfde verhaal was in Spa-Francorchamps het geval. Door een gridstraf moest Verstappen starten vanaf de veertiende plek, maar ook dat weerhield de Nederlander er niet van om alsnog te winnen.

'Dit alles laat zien dat de raceauto van Max erg goed is', zo vertelt zijn vader. 'Als hij voor de verandering eens vanaf de eerste startrij kan starten, wordt alles makkelijker', eindigt hij grappend. Als de 24-jarige coureur in Singapore weet te winnen, ligt het eraan wat Leclerc, teamgenoot Sergio Pérez en George Russell doen, maar dan is er een kans dat Verstappen al op het Marina Bay Street Circuit zijn tweede titel kan vieren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws