Hill over de toekomst van Latifi: 'Hij heeft niet het tempo om daar te blijven' Formule 1
Formule 1

Hill over de toekomst van Latifi: 'Hij heeft niet het tempo om daar te blijven'

Hill over de toekomst van Latifi: 'Hij heeft niet het tempo om daar te blijven'

Op zaterdagochtend kreeg Nyck de Vries te horen dat hij in de plaats van Alexander Albon mocht rijden bij Williams. Hij liet tijdens de kwalificatie gelijk zien wat hij waard is, door in Q2 te komen. Zijn tijdelijke teamgenoot, Nichols Latifi, redde dat echter niet. Ook in de race kwam de Canadees niet verder dan een vijftiende plek. Volgens Damon Hill is Latifi 'niet snel genoeg'.

'Het spijt me, maar dit is hoe het is', zo begint Hill bij Sky Sports. 'In dit geval heeft Nicholas niet het tempo dat hij nodig heeft om op die plek (bij Williams, red.) in de Formule 1 te blijven', vervolgt de oud-coureur. Het contract van Latifi loopt eind dit jaar af en de verwachting is dat iemand anders zijn stoeltje volgend jaar zal vullen.

'Hij heeft een aantal goede momenten gehad, maar er komt een man bij die nog niet eens een Grand Prix heeft gereden en hij heeft fantastisch werk geleverd', gaat Hill verder. Waar Latifi de race in Monza als vijftiende eindigde, lukte het De Vries namelijk wel om punten te behalen. Dit betekent ook meteen dat de Nederlander boven de Canadees staat in het kampioenschap.

'Dat is wat je moet doen om in de Formule 1 te komen'

Hill snapt dat De Vries geluk had met alle straffen van andere coureurs, ook ziet hij dat de coureur wel weet wat hij doet. 'Ik weet dat er gridstraffen waren en dat soort dingen, die hem op de grid hielpen, maar hij presteerde nog steeds in de kwalificatie en maakte niet echt een fout', zegt hij.

'Hij heeft genoeg gedaan om over hem te praten', merkt Hill op. 'Hij laat Toto Wolff over hem praten en dat is wat je moet doen om Formule 1-coureur te worden', eindigt de oud-coureur. Volgens de Brit is er dus best wel een kans dat De Vries volgend jaar in de koningsklasse rijdt. Wie weet wel naast Albon in de Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws