Eng is enthousiast over De Vries: 'Ik zou hem meteen in die auto zetten' Formule 1
Formule 1

Eng is enthousiast over De Vries: 'Ik zou hem meteen in die auto zetten'

Eng is enthousiast over De Vries: 'Ik zou hem meteen in die auto zetten'

Nyck de Vries heeft de hele wereld van de Formule 1 met een open mond achtergelaten na zijn prestatie in Monza. Hij kwalificeerde zich boven zijn tijdelijk teamgenoot Nicholas Latifi en nam punten mee. Ook de Oostenrijkse Formule 1-expert Philipp Eng is de Nederlander opgevallen.

Eng was erg enthousiast over de rookie. 'Het was echt geweldig', vertelt hij bij Sport & Talk aus dem Hangar-7. 'Je kunt je petje er niet vaak genoeg voor afnemen', vervolgt hij. 'Je moet het zo zien: het was een compleet andere auto', legt Eng uit. 'Je kunt niet van de ene naar de andere auto gaan en verwachten dat alles natuurlijk voelt', zegt de expert.

Volgens hem is het namelijk een enorm verschil. 'Het is een andere zithouding en nog er komt nog veel meer bij kijken', gaat Eng verder. Nou is het niet zo dat De Vries helemaal niet in de Williams heeft gereden, want in Spanje eerder dit jaar kwam hij ook al voor het team uit in de eerste vrije training. Toch vindt de Oostenrijker het knap dat hij vrijdag in een Aston Martin zat en zaterdag in een Williams Q2 kon bereiken.

'Als je niet vaak rijdt, helpt dat niet'

'De Vries werd helemaal in het diepe gegooid', vertelt Eng. 'Dat hij dan gelijk twee punten kan scoren, is een geweldige prestatie', zegt hij enthousiast. Omdat de Nederlander ook testcoureur is, traint hij in ieder geval wel vertelt de Formule 1-expert. 'Natuurlijk bereid je je voor met schouder- en nektraining, maar als je niet vaak genoeg rijdt, helpt dat ook niet veel.'

Eng hoopt echter dat daar verandering in komt. 'Ik zou heel graag willen zien dat De Vries vaker kan rijden', zo vertelt hij. 'Als ik de teambaas was, zou ik hem meteen in de auto zetten, want dit is ook niet goed voor Latifi', eindigt Eng.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws