Hill vindt een reserverol voor Ricciardo een goed idee: 'Als je bij een topteam zit' Formule 1
Formule 1

Hill vindt een reserverol voor Ricciardo een goed idee: 'Als je bij een topteam zit'

Hill vindt een reserverol voor Ricciardo een goed idee: 'Als je bij een topteam zit'

Daniel Ricciardo zit vooralsnog zonder stoeltje komend jaar. De Australiër heeft zelf aangegeven in ieder geval in de Formule 1 actief te willen zijn met als mogelijkheid een reserverol. Damon Hill heeft aangegeven dat dat niet eens een slecht idee is.

'Ik denk dat daar enige logica achter zit', vertelt de éénmalig wereldkampioen bij Sky F1 naar aanleiding van de mogelijkheid dat Ricciardo volgend jaar een reservecoureur zou kunnen worden. 'Als je tenminste bij een topteam zit, zelfs als je in de coulissen zit en wacht op de juiste kans, heb je informatie die misschien nuttig is voor een ander team', legt Hill uit.

Hill is wel hoopvol dat Ricciardo in de toekomst weer vooraan kan meevechten in de Formule 1. 'Danny is zo'n fantastisch karakter voor onze sport, bruisend en altijd glimlachend, maar er is iets misgegaan', vertelt hij. 'Niet alleen in zijn tempo bij McLaren, maar ook in zijn strategie om zichzelf in een competitieve auto te krijgen', gaat Hill verder. 'Ergens heeft hij een steekje laten vallen en laten we hopen dat hij zonder kleerscheuren terugkomt, zodat we hem weer vooraan in het veld zien.'

'Dat is een groot vraagteken'

Ricciardo reed vanaf 2014 bij Red Bull Racing en wist daar goede resultaten te behalen. Er was veel verbazing toen in 2018 bekend werd dat de coureur het jaar daarna naar Renault zou gaan. Hij had in totaal 29 podiumplaatsen bij Red Bull, waarvan zeven zeges. Renault stond er op dat moment een stuk slechter voor dan het team uit Milton Keynes. Hij wist bij de Franse renstal dan ook niet te winnen, maar stond wel twee keer op het podium.

Vervolgens ging Ricciardo twee jaar later weer weg en dit keer naar McLaren, wat vooralsnog ook geen succesverhaal is. Nu zal volgend jaar Oscar Piastri het zitje van de coureur overnemen, maar de afgelopen twee jaar naast Lando Norris zijn niet een hele goede sollicitatie geweest voor Ricciardo. 'Elke teammanager en iedereen, elk team, zal naar hem kijken en vragen: waar is het tempo gebleven en komt het terug?’, vertelt Hill. 'En dat is een groot vraagteken. Wij weten het niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws