Wolff gaat niet uit van 'poëtische gerechtigheid' in Abu Dhabi Formule 1
Formule 1

Wolff gaat niet uit van 'poëtische gerechtigheid' in Abu Dhabi

Wolff gaat niet uit van 'poëtische gerechtigheid' in Abu Dhabi

Toto Wolff verwacht niet dat Abu Dhabi dit jaar gerechtigheid zal brengen voor vorig jaar. Door de safety car kon Max Verstappen de Mercedes-coureur Lewis Hamilton passeren en daarmee won de Nederlander het kampioenschap. Dit jaar rijdt het Duitse team een stuk minder goed en dus wordt de tegenslag van vorig jaar goedmaken een moeilijk verhaal.

'Het zou geweldig zijn als we een race zouden kunnen winnen zonder gridstraffen', vertelt Wolff, geciteerd door de Britse tak van GPFans. Het team van Mercedes zag er goed uit in Zandvoort en Boedapest, maar op circuits met weinig downforce, zoals in België en Italië, gaat de W13 een stuk minder. 'Als je naar Spa had gevraagd, had ik gezegd dat we dit seizoen niet meer kunnen winnen', geeft de teambaas eerlijk toe. 'Toen hadden we Zandvoort bijna gewonnen, maar Monza was opnieuw niet goed.'

'Het zal ons kampioenschap niet terugbrengen'

'Dus één race winnen moet het doel zijn, want we willen geen seizoen afsluiten zonder raceoverwinning', vervolgt Wolff. De komende races is er een grotere mogelijkheid voor het team van Mercedes. Bijvoorbeeld Singapore en Suzuka zijn high downforce-circuits en dat is waar het team vooralsnog goede prestaties neerzette. 'Zelfs als het zeil absoluut is gezet voor 2023, zou het voor al onze mensen best mooi zijn om in een moeilijk seizoen toch een overwinning te behalen', vertelt Wolff.

De teambaas geeft aan nog steeds te zitten met de uitkomst van het kampioenschap vorig jaar. 'Poëtische gerechtigheid... ik denk niet dat iets ons dat kampioenschap volgend jaar terug zal brengen, dus we gaan waar dan ook voor de overwinning.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws