Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Mexico 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Mexico 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Mexico 2022?

Het is zaterdag 29 oktober, de dag van de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Mexico 2022. Net als in de Verenigde Staten wordt het in Mexico-Stad een latertje, al is het ook weer niet zó laat als in Texas. Hoe laat de kwalificatie wel is, lees je hieronder.

Vorig weekend begon de kwalificatie nog om klokslag middernacht, maar tot zo laat hoeven de F1-liefhebbers niet meer op te blijven. De kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico begint namelijk twee uur eerder, om 22.00u Nederlandse tijd om precies te zijn. Daarvoor is nog de derde vrije training. Die begint om 19.00u Nederlandse tijd, drie uur eerder dan de allesbepalende zaterdagsessie.

Pérez en Verstappen in onduidelijkheid richting kwalificatie F1 Grand Prix van Mexico 2022

Wat wel overeenkomt met het weekend in Austin, is de onduidelijkheid over wie favoriet is voor poleposition. Net als in de VS stond de tweede vrije training in het teken van een bandentest van Pirelli voor het seizoen 2023. De tijden waren niet representatief voor dit weekend, terwijl de eerste vrije training vooral bedoeld was om de auto's af te stellen.

Tijdens de derde vrije training krijgen we dus een eerste beeld van hoe bijvoorbeeld Sergio Pérez ervoor staat. De coureur van Red Bull Racing wil het vanzelfsprekend goed doen voor zijn thuispubliek. Max Verstappen hoopt daarnaast op zaterdag zijn kansen op de overwinning te vergroten met een goede uitgangspositie voor de race.

Kan Sergio Pérez poleposition pakken voor zijn thuispubliek tijdens de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Mexico 2022?
Kan Sergio Pérez poleposition pakken voor zijn thuispubliek tijdens de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Mexico 2022?

GP Mexico live kijken?

Wil jij zien of Verstappen het record van Vettel en Schumacher weet te verbreken? De Grand Prix van Mexico wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Mexico

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws