Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika 2021?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika 2021?

Na een jaar afwezigheid is de Formule 1 eindelijk weer teruggekeerd naar Austin, Texas voor de Grand Prix van Amerika. De vrijdag zit erop en dus is het tijd om vooruit te blikken op de zaterdag, want dan vindt de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika 2021 plaats. Let op: de kwalificatie is, door tijdsverschillen, pas 's avonds laat.

Omdat de tijd in Texas maar liefst 7 uur achterloopt op de tijd hier in Nederland, begint de kwalificatie morgen pas om 23:00 's avonds. Je zou bijna vergeten dat tijdzones bestaan, aangezien we sinds 2020 alleen nog maar races in Europa en het Midden-Oosten gehad hebben. De kwalificatie begint overigens een stuk later dan de race op zondag, die 'al' om 21:00 van start gaat.

Kan Verstappen pole pakken in kwalificatie Grand Prix Amerika 2021?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel kans Verstappen maakt op de pole morgen. In de eerste vrije training was Mercedes oppermachtig, met bijna een seconde voorsprong op de Nederlander. In de tweede training moesten Hamilton en Bottas echter genoegen nemen met P3 en P4. Bottas start in ieder geval niet vanaf pole: hij moet vijf plaatsen gridstraf incasseren vanwege een motorwissel.

In VT2 was het wel een Red Bull-coureur die aan het langste eind trok, maar niet degene die je misschien verwacht: Sergio Pérez was eigenlijk de hele sessie het snelste! Het geeft in ieder geval aan dat Red Bull nog niet uit het veld geslagen is. Verstappen werd zelf slechts achtste in VT2, maar de Nederlander kon geen goede ronde rijden door verkeer. Hij heeft zijn kwalificatiepace dus nog niet kunnen laten zien.

Een stunt van Pérez?

Gedurende de vrijdag lieten zowel Charles Leclerc als Lando Norris goede pace zien, maar een stunt zaterdag kan eigenlijk maar van één man komen: Sergio Pérez. Hij was in VT2 de snelste van het stel, en ook in VT1 kon hij de pace prima bijhouden, gezien hij op de hardste band reed. Gaat de Mexicaan dan eindelijk zijn eerste pole pakken? U ziet het morgen.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika 2021?

Pas rond middernacht weten we wie de poleposition voor de Amerikaanse Grand Prix heeft. De coureurs rijden om 23.00 uur voor het eerst hun pitboxen uit om zich te kwalificeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws