Horner ziet dat Hamilton ongeschreven regel breekt: 'Max stond vooraan' Formule 1
Formule 1

Horner ziet dat Hamilton ongeschreven regel breekt: 'Max stond vooraan'

Horner ziet dat Hamilton ongeschreven regel breekt: 'Max stond vooraan'

Tijdens de tweede vrije training in Austin waren titelkandidaten Max Verstappen en Lewis Hamilton verwikkeld in een klein onderonsje. In de voorbereiding oor de Grand Prix van de Verenigde Staten kwamen de twee erg dichtbij elkaar op de baan. Uiteindelijk reed de regerend kampioen door en moest de Nederlander zijn ronde afbreken. Hij noemde zijn Britse collega naar aanleiding hiervan een 'stomme idioot' en gaf hij hem de middelvinger.

Verstappen tegen Hamilton is natuurlijk hét verhaal van het F1-seizoen 2021. De twee coureurs zijn al meerdere keren in contact gekomen tijdens een Grand Prix, in Groot-Brittanië en Italië liep dit zelfs uit op crashes. Een crash werd in de vrije training in Amerika vermeden. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner bekijkt het incident. 'Ze stonden in de rij voor een snelle ronde en Lewis besloot gewoon te gaan. Er is een soort ongeschreven regel om op je beurt te wachten als je een ronde begint, Max zei dat hij vooraan in de rij stond.' vertelt hij bij Sky Sports.

Strijd met Mercedes gaat verder

Mercedes kon twee weken geleden opnieuw zegevieren na winst in Turkije. De Grand Prix werd op dominante wijze gewonnen door Valtteri Bottas. Een deel van die dominantie komt wellicht door de achterwielophanging en de rijhoogte van de Mercedes-bolides, met name op de rechte stukken. Het lijkt erop dat ze daardoor extra snelheid hebben gevonden. Horner houdt dit samen met zijn team Red Bull Racing in de gaten, maar claimt (nog) geen problemen te hebben met dit trucje.

'Het (de achterwielophanging, red.) is niet zo extreem als wat we in Istanbul zagen, maar het is duidelijk dat ze het nog steeds gebruiken. De hogesnelheidsbochten beperken het gebruik ervan een beetje. We hebben er niet zoveel problemen mee.' zegt de Britse teambaas. 'Het is vrij duidelijk dat de topsnelheden (van de Mercedes-auto's, red.) op de rechte stukken oogverblindend waren, met verdere analyse zullen we erachter komen hoe ze dat op dat type circuit hebben bereikt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws