Hoe laat is de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan? Formule 1
Formule 1

Hoe laat is de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan?

Hoe laat is de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan?

Na opeenvolgend de Grand Prix van Singapore en Rusland te hebben afgewerkt heeft het Formule 1-circus zich afgelopen week verplaatst naar Japan. De Grand Prix op Suzuka wordt momenteel echter geteisterd door een heus typhoon en dat heeft ervoor gezorgd dat VT3 is afgelast en dat de kwalificatie is verplaatst naar zondag.

De Grand Prix in Japan wordt aan de andere kant van de wereld verreden en dat betekent vroeg opstaan voor Europese Formule 1-liefhebbers. De Grand Prix wordt verreden op het circuit van Suzuka, vlakbij de gelijknamige stad. Daar is het zeven uur later dan in Nederland. De kwalificatie begint zodoende om 03.00 uur Nederlandse tijd, mede ook omdat deze is verplaatst.

Verstappen voorlopig op P3

Omdat het weer in Japan dermate slecht is dient er rekening gehouden te worden met een volledige afgelasting van de kwalificatie. In dat geval mag Max Verstappen zondag vanaf de derde plek starten. Bij een afgelasting van de kwalificatie wordt namelijk de einduitslag van de tweede vrije training gebruikt om de startopstelling te bepalen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws