Horner grapt over onderbroekenregel: 'Ik ga de coureurs daar zeker niet op checken' Formule 1
Formule 1

Horner grapt over onderbroekenregel: 'Ik ga de coureurs daar zeker niet op checken'

Horner grapt over onderbroekenregel: 'Ik ga de coureurs daar zeker niet op checken'

Christian Horner heeft zich vermaakt uitgelaten over de striktere reglementen betreffende het dragen van brandwerend ondergoed en juwelen in de F1. De Red Bull Racing-teambaas lijkt zich weinig te interesseren in de woorden van Niels Wittich, een van de twee nieuwe wedstrijdleiders. Horner geeft ook aan Wittich nog niet ontmoet te hebben.

Tegenover de Britse tak van GPFans laat de Engelsman zich uit over het feit dat Wittich de coureurs wees op dat ze verplicht waren om brandwerend ondergoed te dragen, en niet met juwelen en/of sieraden in, in de cockpit mochten stappen. 'Ik ga zeker niet checken of onze coureurs aan die eis voldoen', suggereerde Horner, doelend op het ondergoed.

'Dat is meer een taak voor de teammanager, al heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen dat de coureurs vaak commando in de auto stappen', vervolgt hij grappend. 'Hopelijk is dat dus geen probleem voor ze.' Commando wordt gebruikt als term om aan te geven dat iemand zonder onderbroek in zijn broek zit. Horner sluit dus niet uit dat Max Verstappen en Sergio Pérez helemaal geen onderbroek dragen onder hun raceoverall.

'Ik begrijp dat het een vermakelijke coureursbriefing was, maar met het oog op gewichtsbesparing is het handig wanneer coureurs geen juwelen of ondergoed meer dragen', voegt Horner daar wederom grappend aan toe. De Red Bull is te zwaar, en de Oostenrijkse renstal doet er nu alles aan om beetje bij beetje dat gewicht van de bolide af te krijgen. Kleine bijdragen als het niet dragen van ondergoed en sieraden zullen hier echter geen enorme rol in spelen.

Horner heeft Wittich nog niet ontmoet

Horner geeft daarnaast aan dat hij Wittich, de nieuwe wedstrijdleider, nog geen hand heeft gegeven: 'Ik moet hem nog ontmoeten. Natuurlijk probeert hij zijn taken zo goed mogelijk uit te voeren met de reglementen die hij tot zijn beschikking heeft.' De Brit begrijpt dus wel waarom de wedstrijdleiding de coureurs op deze details wees, maar het interesseert hem verder weinig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws