Horner is overtuigd over F1-stoeltje voor Lawson: 'Gevoel dat we hadden is bevestigd' Formule 1
Formule 1

Horner is overtuigd over F1-stoeltje voor Lawson: 'Gevoel dat we hadden is bevestigd'

Horner is overtuigd over F1-stoeltje voor Lawson: 'Gevoel dat we hadden is bevestigd'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, geeft een positieve kijk op de toekomst van de jonge coureur Liam Lawson en zijn prestaties in de Formule 1. Lawson, die momenteel Daniel Ricciardo vervangt bij het team van AlphaTauri, heeft indruk gemaakt op de teambaas met zijn potentieel. Horner is ervan overtuigd dat Lawson een Formule 1-zitje krijgt. Is het niet nu, dan zal het in de toekomst zo zijn, laat de teambaas weten.

Horner gaf zijn commentaar tijdens een persconferentie in Suzuka, waarbij hij sprak over Lawsons recente optredens en de toekomst van de coureur. ‘Ik denk dat hij een uitstekende prestatie heeft geleverd’, zei Horner. ‘Zandvoort was een beetje een eyeopener voor hem, maar ik vond dat hij het daar goed deed. Een week later in Monza was hij ongelukkig om een punt te missen, en toen hij voor het eerst op Singapore reed en een paar punten scoorde, bewees hij dat hij een vastberaden racer is, maar eigenlijk wisten we dat al.’

Opmerkelijke start van Formule 1-carrière

De reis van Lawson naar de Formule 1 is opmerkelijk geweest, toen hij plotseling Ricciardo moest vervangen in Zandvoort. Horner benadrukt het feit dat niet veel coureurs de kans krijgen om zich in de Formule 1 te bewijzen zoals Lawson dat heeft gedaan. ‘Hij heeft deze kans in de Formule 1 gegrepen, iets wat maar zelden voorkomt voor coureurs om hun talent te tonen. Ik denk dat hij een geweldige prestatie heeft geleverd en zich stevig op de radar heeft gezet en het gevoel dat we over hem hadden heeft bevestigd.’

De vraag die velen stellen is of Lawson in 2024 zal blijven racen. Horner erkende dat Red Bull momenteel een 'luxeprobleem' heeft met drie coureurs en slechts twee beschikbare plaatsen bij zusterteam AlphaTauri. Hij benadrukte echter dat Lawson zeker een Formule 1-coureur zal worden, en dat zijn talent duidelijk is. ‘Hij zal een Formule 1-coureur worden, hij is nu al een Formule 1-coureur, op een zeker niveau. Of hij daar misschien even op moet wachten of niet, ik denk dat hij laat zien dat hij een talent is voor de toekomst’, voegde Horner eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws