Horner over het succes van Red Bull: 'Iedereen ging dat stapje verder en dat is wat telt' Formule 1
Formule 1

Horner over het succes van Red Bull: 'Iedereen ging dat stapje verder en dat is wat telt'

Horner over het succes van Red Bull: 'Iedereen ging dat stapje verder en dat is wat telt'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, legt uit hoe de Oostenrijkse renstal het afgelopen seizoen zo sterk kon presteren. In 2021 heeft het team intens gevochten met Mercedes, met als resultaat de eerste titel voor Max Verstappen. Met de nieuwe reglementen van afgelopen jaar, was het erg bijzonder dat Red Bull opnieuw een hele sterke deelnemer was.

Ondanks de strijd die in 2021 tot de allerlaatste race doorging, heeft Red Bull in het afgelopen seizoen een hele sterke auto afgeleverd. Waar vele wagens, zoals de Mercedes, sinds het begin van 2022 veel last hadden van porpoising, wist het team dat de coureurs- en constructeurstitel wist te bemachtigen, het stuiteren tot een minimum te beperken. 'De wind zat in onze zeilen en iedereen ging die uitdaging gewoon aan', begint Horner tegenover de Britse tak van GPFans.

De teambaas benadrukt dat het hele team erg gemotiveerd was om opnieuw een fantastisch jaar mee te maken. 'Iedereen ging net dat stapje verder en dat is wat uiteindelijk telt als je in een competitie als de Formule 1 zit en hoe competitief die is', vervolgt Horner. Uiteindelijk heeft het succes volgens Horner voornamelijk te maken met de inzet van de medewerkers. 'Het hangt ervan af dat iedereen net dat stapje verder gaat om het voor elkaar te krijgen.'

Horner: 'Verstappen blijft zich ontwikkelen'

De andere grote reden van het succes van Red Bull heeft te maken met Verstappen die in 2022 wist te domineren met een recordaantal van vijftien overwinningen. Ondanks dat de Nederlander erg sterk was, benoemt Horner dat de tweevoudig wereldkampioen nog zeker geen complete coureur is. 'Je bent altijd in ontwikkeling', zo voegt de Brit eraan toe. 'Er komt nog meer van hem naarmate hij meer ervaring opdoet. Ik weet zeker dat hij zich zal blijven ontwikkelen en evolueren', eindigt de teambaas van Red Bull. Komend seizoen zullen, behalve een aantal kleinere aanpassingen, de reglementen hetzelfde blijven. Wat het team en Verstappen dan kunnen doen, zal in maart moeten blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws