Szafnauer over vertrek Aston Martin: 'Werd duidelijk dat ik nooit meer verantwoordelijkheid kreeg' Formule 1
Formule 1

Szafnauer over vertrek Aston Martin: 'Werd duidelijk dat ik nooit meer verantwoordelijkheid kreeg'

Szafnauer over vertrek Aston Martin: 'Werd duidelijk dat ik nooit meer verantwoordelijkheid kreeg'

Otmar Szafnauer legt uit dat zijn beperkte verantwoordelijkheid bij Aston Martin ervoor heeft gezorgd dat hij het team verliet. Tot het einde van 2021 was hij als teambaas werkzaam bij de Britse renstal, maar zou die rol vanaf 2022 niet meer mogen vervullen. Daardoor verliet de ingenieur Aston Martin na meer dan een decennium en is hij sinds afgelopen jaar de teambaas van Alpine.

De Roemeense Amerikaan geeft aan dat hij na zijn periode als teambaas niet meer zou kunnen doorgroeien bij Aston Martin. 'Ze maakten me heel duidelijk dat ik nooit meer de verantwoordelijkheid zou krijgen die ik voorheen had', vertelt Szafnauer, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Toen ik erachter kwam, was het echt tijd om te vertrekken.'

Het team kwam met die mededeling bij Szafnauer bij de laatste race in Abu Dhabi in 2021. 'Ik kreeg te horen: vroeger kon je het team leiden, maar dat lukt je niet meer', herinnert de voormalig teambaas van Aston Martin zich. Echter was dat niet het eerste moment dat Szafnauer twijfels had over zijn rol bij het team, want in oktober werd Martin Whitmarsh aangesteld als CEO van de groep. De 58-jarige sprak toen al van een situatie met 'twee pausen'.

Szafnauer: 'Ik had geen reden om te vertrekken bij Aston Martin'

De gesprekken die Szafnauer vervolgens voerde met Alpine gaven hem nog meer duidelijkheid over zijn verlangen. 'In al mijn gesprekken hier met de verantwoordelijken zeiden ze: Kijk, de reden dat we je hier willen hebben, is al je ervaring in de Formule 1. En we willen dat je die ervaring meeneemt naar Alpine en ons helpt ons doel van het winnen van races te bereiken.'

Die benadering sprak de huidige teambaas van Alpine erg aan. 'Als de mensen die je aannemen dat zeggen, dan heb je er alle vertrouwen in dat ze je daarom aannemen. Ze willen jouw ervaring. Daarom heb ik voor de ervaring gekozen', vervolgt Szafnauer. Als de verantwoordelijkheden van de Roemeense Amerikaan niet waren weggenomen bij Aston Martin, was hij daar naar alle waarschijnlijkheid wel gebleven. 'Ik had een contract. Dus ik had geen reden om te vertrekken. Als ik niet was ontheven van de verantwoordelijkheid, dan was ik gebleven', eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws