Horner reageert voor het eerst op conclusie onderzoek: 'Ben nu heel erg gefocust op de Grand Prix' Formule 1
Formule 1

Horner reageert voor het eerst op conclusie onderzoek: 'Ben nu heel erg gefocust op de Grand Prix'

Horner reageert voor het eerst op conclusie onderzoek: 'Ben nu heel erg gefocust op de Grand Prix'

Christian Horner reageert voor het eerst sinds hij onschuldig is bevonden van het plegen van grensoverschrijdend gedrag. De teambaas zegt vooral opgelucht te zijn dat het onderzoek erop zit, en dat hij zich nu vooral weer wil focussen op het racen. Ook heeft het onderzoek geen negatief effect gehad op de dynamiek binnen het verdere Red Bull-team.

Tijdens de persdag voorafgaand het het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein kwam dan eindelijk het verlossende woord: Horner heeft zich niet schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. De Telegraaf wist op 5 februari te melden dat Red Bull een onafhankelijk onderzoek was gestart naar de teambaas vanwege meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Aan het begin van de raceweek in Bahrein kwam naar buiten dat Red Bull klaar was met het onderzoek, en daaruit kwam voort dat de Brit gewoon als teambaas aan mag blijven.

Horner reageert tegenover Sky Sports News nu voor het eerst sinds het nieuws bekend is, en geeft toe dat hij vooral 'blij' is dat het onderzoek erop zit. 'Ik ben gewoon blij dat het proces voorbij is, ik kan er natuurlijk niets over zeggen', vertelde Horner voorafgaand aan de vrije trainingen in Bahrein.

Wel wilde Horner kwijt dat hij hoopt dat het nu weer vooral over het racen zelf zal gaan. '(Ik ben, red.) hier en ben nu heel erg gefocust op de Grand Prix, het seizoen dat voor ons ligt en proberen onze beide titels te verdedigen. Ik kan verder geen commentaar geven, het proces is uitgevoerd en afgerond.' Volgens de teambaas heeft het onderzoek verder ook geen negatieve impact op het verdere team. 'Binnen het team is de eenheid nog nooit zo sterk geweest.'

'Red Bull bevestigd dat klacht is afgewezen'

De dag voordat het Grand Prix-weekend in Bahrein van start gaat, kwam dus het verlossende woord naar buiten dat Horner niet schuldig werd bevonden door het interne onderzoek van Red Bull. 'Het onafhankelijke onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van de heer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen', las het officiële bericht van het Oostenrijkse team. 'De klager heeft het recht om in beroep te gaan. Red Bull is ervan overtuigd dat het onderzoek eerlijk, rigoureus en onpartijdig is geweest. Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en bevat de privégegevens van de partijen en derden die aan het onderzoek hebben meegewerkt. Red Bull blijft ernaar streven om aan de hoogste standaarden op de werkvloer te voldoen.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws