Horner na rode vlag Pérez: 'Hij was in staat om in zijn achteruit te schakelen' Formule 1
Formule 1

Horner na rode vlag Pérez: 'Hij was in staat om in zijn achteruit te schakelen'

Horner na rode vlag Pérez: 'Hij was in staat om in zijn achteruit te schakelen'

Christian Horner zag Max Verstappen oppermachtig poleposition pakken voor de Grand Prix van Canada, maar moest ook toezien hoe Sergio Pérez in een barrière terechtkwam. In de natte omstandigheden wist de Mexicaan zijn auto niet meer onder controle te houden bij het aanremmen, waardoor zijn voorvleugel in de vangrail vast kwam te zitten. Het leek erop dat Pérez alsnog weg zou komen, maar dat ging niet goed.

'Hij was in staat om in zijn achteruit te schakelen', begint Horner zijn uitleg na afloop van de kwalificatie. Dat lukte alleen niet, en daar heeft de teambaas van Red Bull ook een verklaring voor: 'De voorkant van zijn auto zat vast in de vangrail en hij wilde niet loslaten.' Daardoor was de raceleiding genoodzaakt om een rode vlag te zwaaien en de auto van Pérez uit de barrière te takelen.

'Pérez kan omhoog gaan'

Ondanks het resultaat van Pérez, die de race nu als dertiende zal moeten starten, heeft Horner vertrouwen in de baanomstandigheden. Die kunnen in het voordeel zijn van de Red Bull-coureur. 'Dit is een circuit waar je kunt inhalen', weet de Brit. 'Dat hebben we bij de meeste races in het verleden wel gezien. Dus hij kan omhoog gaan', besluit Horner, die daarmee hoopt goede punten te kunnen scoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws