Hughes: ‘Betrouwbaarheidsproblemen Mercedes door partij slechte materialen’ Formule 1
Formule 1

Hughes: ‘Betrouwbaarheidsproblemen Mercedes door partij slechte materialen’

Hughes: ‘Betrouwbaarheidsproblemen Mercedes door partij slechte materialen’

Volgens Mark Hughes en Giorgio Piola worden de betrouwbaarheidsproblemen bij Mercedes veroorzaakt door een partij slechte materialen, die zorgen dat de er scheuren in de motor komen. Nieuwe power units van Mercedes verliezen sneller vermogen dan die van de concurrentie, wat zowel bij Lewis Hamilton als bij Valtteri Bottas tot uitzonderlijk veel motorwissels en gridstraffen leidde.

Na de zomerstop werd duidelijk dat Mercedes een probleem heeft met de betrouwbaarheid van hun krachtbronnen. Bij Bottas werd in Italië, Rusland én de Verenigde Staten een motorwissel uitgevoerd, waarmee de Fin op 6 motoren komt dit jaar. Dat is twee keer zoveel als toegestaan. Hamilton wisselde in Brazilië naar zijn vijfde motor. Ter vergelijking: Verstappen kreeg in Rusland zijn vierde motor, slechts één meer dan toegestaan.

Het probleem bij Mercedes zit hem in het uithoudingsvermogen van de power unit. Nieuwe motoren verliezen na races veel vermogen, waarschijnlijk door slijtage. Honda heeft dit probleem niet; volgens Christian Horner verliezen de motoren van zijn team in hun levensduur slechts één tiende van een seconde. Bij Mercedes ligt dit verschil vermoedelijk veel hoger. Toto Wolff verwacht dat het probleem tot het einde van het seizoen doorzet, al zei het team eerder dat de problemen ‘grotendeels’ opgelost zijn.

Scheuren in de motor

Mark Hughes en Giorgio Piola, twee F1-journalisten gespecialiseerd in de technische kant van deze sport, schrijven in een column op de officiële Formule 1-website dat de problemen bij Mercedes misschien met logistiek te maken hebben, niet het ontwerp van de motor. In hun eigen, diplomatieke bewoording: ‘Het betrouwbaarheidsprobleem bij Mercedes wordt verondersteld te maken te hebben met een probleem met een partij materialen.’ Het lijkt er dus op dat Mercedes een slechte partij materialen heeft ingekocht of gemaakt, die voor de slijtageproblemen zorgen. ‘Er vormen zich scheuren in de onderkant van de motor’, volgens Piola en Hughes.

Hamilton verbetert odds voor titel, Verstappen blijft licht favoriet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws