Hülkenberg geniet bij Haas: 'Dit is een geweldige comeback story!' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg geniet bij Haas: 'Dit is een geweldige comeback story!'

Hülkenberg geniet bij Haas: 'Dit is een geweldige comeback story!'

Nico Hülkenberg kan de ommekeer van Haas dit seizoen bijna niet geloven. De coureur van de Amerikaanse renstal scoorde voor het tweede weekend op rij acht punten en dat is volgens hem ook totaal niet onverdiend. Hiermee lijkt Haas een bepaalde consistentie te pakken te hebben die belangrijk is in de strijd om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap. Voorlopig heerst de blijdschap bij het jongste team van de Formule 1-grid.

Hülkenberg kent dit jaar een prima seizoen. De Duitse coureur scoorde al 22 punten voor het team van Haas. Na een uitstekende Grand Prix van Oostenrijk, ging het ook op Silverstone prima voor Hülkenberg. 'Het is natuurlijk heel fijn om met acht punten beloond te worden', wordt de Haas-coureur geciteerd door Motorsport.com. 'Het is nu al het tweede weekend op rij dat ik zesde ben geworden. Het is onverwacht, maar ik denk dat het wel verdiend is. We hebben er hard voor gewerkt en alles goed gedaan, geen fouten gemaakt en een goede strategie toegepast.'

Haas lijkt opwaartse trend gevonden te hebben

Vorig seizoen werd de Amerikaanse renstal opnieuw laatste in het constructeurskampioenschap. De eerste jaren van Haas waren nog positief, maar na 2018 ging alles bergafwaarts. Nu lijkt er progressie te zitten bij het team van Hülkenberg en Kevin Magnussen. 'Het beste is nog dat de updates die we nu hebben, serieus iets met de performance van de auto doen. Ik denk dat we daarom écht in gevecht kunnen voor de vijfde plek in het constructeurskampioenschap. Ik denk dat we daar nu echt bij horen. Dit seizoen zijn we vrij constant, daar kunnen we van profiteren.'

Aston Martin en Visa Cash App RB staan nog voor Haas in de strijd om de vijfde plek. Gezien de laatste jaren zal de Amerikaanse renstal ook met iets minder genoegen nemen. De tevredenheid is in ieder geval groot bij Hülkenberg, die het team aan het einde van het seizoen wel zal verlaten. 'Niemand had dit verwacht, maar we doen het net zo goed als de andere teams - en misschien zelfs beter. Ik denk dat dit ook wel wat van het circuit of het weekend afhangt, maar dat gaan we nog wel zien. Maar volgens mij is dit hoe dan ook een geweldige comeback story!', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws