Veel emotie na zege Hamilton: 'Ongelooflijk dat het zo lang geleden is' Formule 1
Formule 1

Veel emotie na zege Hamilton: 'Ongelooflijk dat het zo lang geleden is'

Veel emotie na zege Hamilton: 'Ongelooflijk dat het zo lang geleden is'

Bij Mercedes is iedereen in de wolken met de zege van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Andrew Shovlin, de trackside engineer van Mercedes, had het gevoel een beetje gemist, maar de Duitse renstal heeft nu twee zeges op rij weten te boeken. De auto van George Russell zorgde voor een lichte negatieve bijsmaak, aangezien vroegtijdig aan de kant gezet moest worden door een probleem met het koelingssysteem.

Na afloop van de race begonnen de tranen te vloeien bij Hamilton, die voor het eerst in 345 dagen wist te winnen. Die emotie werd gedeeld bij het team van Mercedes. 'Het was absoluut fantastisch om Lewis te zien winnen', zegt Shovlin in een persbericht. 'Het publiek hier maakt het extra speciaal, en het was een geweldige race. Het is bijna ongelooflijk dat het zo lang geleden is dat we voor het laatst een race met Lewis wonnen en nu hebben we als team twee weekenden op rij gewonnen.'

'De afgelopen maanden heeft het hele team keihard gewerkt om de auto te verbeteren', vervolgt de trackside engineer. 'Wat we in korte tijd hebben bereikt, is ongelooflijk.' De Duitse renstal heeft in de afgelopen maanden voor het eerst sinds de start van de nieuwe reglementen laten zien dat de auto potentie heeft. Mercedes heeft met meerdere upgrades de weg naar voren gevonden. In Oostenrijk won Russell nog dankzij de crash van Max Verstappen en Lando Norris, maar Hamilton won op Silverstone op pure pace.

De Grand Prix van Groot-Brittannië was de laatste race van een triple header, die dus heel positief verliep voor het team van Mercedes. Het werk is echter nog niet voorbij voor de achtvoudig constructeurskampioen. 'We zullen van dit moment genieten omdat het heel bijzonder is, maar met nog twee races te gaan voor de zomerpauze blijven we doorgaan om prestaties te leveren terwijl we ons kampioenschap weer op de rails krijgen.'

Pech voor Russell

Er was ook slecht nieuws tijdens de race op Silverstone. Mercedes leek op weg te kunnen gaan naar een één-twee, maar Russell moest zijn Grand Prix vroegtijdig staken. 'Het was een moeilijke race voor George. We hielden het koelsysteem van zijn auto al vanaf de eerste ronden in de gaten en helaas moesten we de auto stilzetten. Hij kan echter trots zijn. Hij zette een fantastische ronde neer om poleposition te pakken en toonde dat hij het tempo had om de race in de eerste stint te controleren', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws