Verstappen geeft niets om 'Britse' opmerkingen: 'Ik ben drukker met de auto bezig' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen geeft niets om 'Britse' opmerkingen: 'Ik ben drukker met de auto bezig'

Verstappen geeft niets om 'Britse' opmerkingen: 'Ik ben drukker met de auto bezig'

Max Verstappen heeft na de mediadag in Silverstone niet zoveel last gehad van nare opmerkingen of meer kritiek vanuit Groot-Brittannië. Verstappen kreeg veel kritiek vanwege zijn aanvaring met Lando Norris in Oostenrijk, maar de coureurs hadden het al vlot daarna weer bijgelegd. De Nederlander maakt zich daar totaal niet druk om, hij heeft immers genoeg dingen op de planning staan die zijn focus vereisen. Ook dingen waar hij liever niet bij aanwezig is.

Verstappen kreeg na de Grand Prix van Oostenrijk vooral kritiek uit Groot-Brittannië. Tijdens de race was hij in gevecht met Norris, maar het duel eindigde in tranen nadat de twee elkaar raakten. Verstappen kon de race echter nog wel uitrijden, Norris niet. De drievoudig wereldkampioen werd ervan beschuldigd dat hij net zo rijdt als in 2021, tijdens de titelstrijd met Lewis Hamilton, en volgens sommigen was hij in dat seizoen niet hard genoeg bestraft. Dat vond ook McLaren-teambaas Andrea Stella. McLaren-CEO Zak Brown vond het zelfs een teken dat Red Bull Racing agressief rijgedrag toejuicht.

De 26-jarige Limburger maakt het niet zoveel uit wat ze over hem zeggen. 'Maandag had ik natuurlijk al een beetje met Lando gesproken, en toen hadden we het meteen daarover (het incident, red.)', zegt Verstappen in een interview met Viaplay. 'Natuurlijk wil je elkaar even persoonlijk zien, maar we waren allebei redelijk druk. Lando had wat dingen op maandag en ik ook, en toen zeiden we: laten we elkaar op woensdag treffen, in de avond. Dat soort dingen gaan redelijk makkelijk en maken we ons niet zo druk om', zegt de drievoudig wereldkampioen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris handen spanje blij
Verstappen en Norris legden het op maandag al bij, terwijl de mediastorm zich voortzette.

'Natuurlijk is er veel geschreven'

Verstappen liet tegenover Sky Sports op de mediadag in Silverstone al weten dat die kritiek die hij ontving, hem geen moer kon schelen. Zijn relatie met Norris vond hij belangrijker. 'Natuurlijk is er veel geschreven', gaat Verstappen verder. 'Dus ik denk dat het wel redelijk verstandig was dat ik niet veel op X of op Instagram heb gekeken. Niet dat ik dat altijd veel doe, maar ik dacht: ik ga gewoon mijn dingen thuis doen, en plezier hebben', legt de Nederlander uit.

Viaplay-presentator Chiel van Koldenhoven kaart aan dat het wellicht niet hielp dat de Formule 1 direct na Oostenrijk al aankwam in Silverstone. 'Nee, maar het weer helpt misschien mee, je ziet dan niet zoveel mensen', grapt Verstappen, die op dat moment in een dikke Red Bull-jas het interview zit te doen en ziet hoe de fans buiten schuilen onder paraplu's en hopen niet te nat te worden met regenponcho's aan. 'Ik maak me er niet zo druk om', herhaalt hij. 'Ik ben druk bezig om harder te gaan met de auto, daar zijn we als team mee bezig.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen silverstone groot brittannie engeland livery 137
Verstappen focust op de performance van de auto, niet op wat de media schrijven.

Verstappen had liever een weekend vrij

De Grand Prix van Groot-Brittannië was de laatste race van het Europese drieluik voorafgaand aan de zomerstop. Nog één double header, en Verstappen kan op vakantie gaan. De meeste coureurs genieten tussen Silverstone en Hongarije ook al van een weekje vrij, maar Verstappens agenda zit helaas vol. Hij is namelijk aanwezig bij het racefestival van Goodwood. 'Het is altijd mooi om te zien, veel mooie auto's, maar ik heb liever een weekend vrij', lacht Verstappen.

Naast hem zullen ook Daniel Ricciardo, Adrian Newey, Sergio Pérez en Christian Horner aanwezig zijn. 'Ik kon er niet onderuit komen, dus we gaan er het beste van maken', zegt Verstappen. 'Ik ben natuurlijk liever een weekend thuis met een triple header, dan kan je gewoon je ding doen. Het team viert haar twintig jarig bestaan, dus daar moet ik dan bij zijn', sluit Verstappen af. Dit weekend komt hij dus opnieuw in actie, tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws