Instabiele achterkant speelt Mazepin parten: 'Past niet bij mijn rijstijl' Formule 1
Formule 1

Instabiele achterkant speelt Mazepin parten: 'Past niet bij mijn rijstijl'

Instabiele achterkant speelt Mazepin parten: 'Past niet bij mijn rijstijl'

Nikita Mazepin kende geen daverende start van het seizoen. Vier keer mocht hij vanuit de laatste startplek vertrekken, en drie keer eindigde hij daar ook in de race. Veel ruimte voor verbetering nog, maar dat gaat niet zomaar. De instabiele achterkant van de Haas past namelijk niet bij de rijstijl van Mazepin, zo geeft ook teambaas Gunther Steiner te kennen.

Haas heeft ervoor gekozen om dit jaar geen tokens in te zetten om de auto door te ontwikkelen, waardoor de rijders zitten opgescheept met een instabiele bolide. Vooral de achterkant van de Haas VF-21 lijkt niet mee te willen werken. Mazepin heeft het hier uiterst lastig mee, zo constateert teambaas Steiner ook. 'Het is geen gemakkelijke opdracht. We proberen een setup te vinden die voor hem werkt, maar met de instabiele achterkant is dit een zware opdracht', aldus de Haas-teambaas tegenover Autosport.

Vanwege de keuze om volledig op volgend seizoen te focussen is de Haas-bolide dit jaar niet zo competitief. 'Ten opzichte van onze concurrenten is onze basis echt niet goed. We hebben te weinig downforce, vooral aan de achterkant van de wagen.' Geen best vooruitzicht dus voor de mannen van Haas dit seizoen, zo ziet ook Mazepin. 'Het is lastig om met de andere teams mee te komen, zij hebben gewoon meer downforce.'

'De wagen past niet bij mijn rijstijl'

Teamgenoot Mick Schumacher komt beter uit de verf tot nu toe. In Spanje finishte de Duitser vijftig seconden voor Mazepin, waar hij overigens een verklaring voor had. 'Iedereen weet dat elke rijder zijn eigen stijl heeft. Ik vind het prettig om een lossere achterkant te hebben', aldus Schumacher. Gelukkig voor Mazepin zijn er nog mogelijkheden om de auto naar zijn wensen aan te passen. 'We kunnen nog wel wat dingen doen. Natuurlijk verstijven we de achterste as en ook in de veringen valt er nog terrein te winnen'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws