Jos Verstappen in extase na overwinning: 'Hij is gewoon een van de allerbesten' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen in extase na overwinning: 'Hij is gewoon een van de allerbesten'

Jos Verstappen in extase na overwinning: 'Hij is gewoon een van de allerbesten'

Jos Verstappen kan zijn geluk niet op na de zege van zijn zoon Max Verstappen op het Circuit Of The Americas. Onder grote druk van Lewis Hamilton wist de Red Bull-coureur nipt stand te houden dankzij een uitgekiende strategie, onder toeziend oog van vader Jos, die lovend is over de prestaties van zijn zoon.

'Hij kan zich echt met de allerbesten meten, wat een sterke race', zo analyseert Jos Verstappen bij Formule1.nl. Dankzij de overwinning breidt Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit en doet daarmee goede zaken. 'Het was super spannend, want het gaat nu echt ergens om. Hij kan de race extreem goed lezen. Na zijn tweede stop begon hij meteen zijn banden te sparen, omdat hij wist dat Hamilton tegen het einde heel dichtbij zou komen.' Dat bleek ook zo te zijn en toen de zevenvoudig wereldkampioen in zijn spiegels verscheen, zette Verstappen weer aan.

'Hij rijdt niet alleen zijn rondjes, maar denkt ook echt vooruit. Daardoor heeft hij vandaag kunnen winnen. Dat is zijn kracht en dat maakt hem tot een van de allerbesten', aldus de trotse vader, die enorm gespannen toekeek. 'Tien ronden voor het einde werd duidelijk dat het kritiek zou worden. Het duurde me allemaal veel te lang, ik ben zo nerveus dan. Maar als ik ergens vertrouwen in heb, dan is het Max.' Dat vertrouwen bleek ook geheel terecht, want de leider in het wereldkampioenschap hield stand en breidde zijn voorsprong uit in het gevecht om de titel. 'Het team heeft teruggeslagen na Turkije, net op het juiste moment.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws