Juridische stappen ondernomen tegen Sauber vanwege nieuwe teamnaam Formule 1
Formule 1

Juridische stappen ondernomen tegen Sauber vanwege nieuwe teamnaam

Juridische stappen ondernomen tegen Sauber vanwege nieuwe teamnaam

Het Formule 1-team van Sauber wordt geconfronteerd met juridische stappen vanwege de nieuwe naam van de renstal, meldt SRF. Dit jaar werd duidelijk dat de Zwitserse renstal de komende twee jaar door het leven gaat als Stake F1 Team Kick Sauber, maar Stake heeft geen licentie in Zwitserland. Hierdoor is de Eidgenössische Spielbankenkommission (de Kansspelcommissie van Zwitserland) een zaak tegen het team begonnen.

Na het vertrek van Alfa Romeo moest de Zwitserse renstal een nieuwe identiteit gaan onthullen. Het team moet nog twee seizoenen overbruggen voordat Audi officieel zijn intrede doet in de Formule 1 en de naamgever zal zijn van de renstal. In januari onthulde Sauber de naam Stake F1 Team Kick Sauber, maar er zitten enkele haken en ogen aan deze naam. Stake is een online casino en een website waarop mensen kunnen wedden op sportwedstrijden.

In enkele landen zijn de regels omtrent online gokken heel streng, waardoor het team de naam Stake niet mag dragen. 'Zoals voorgaande jaren zullen we ons houden aan alle wetten. En als Stake verboden wordt, zullen we een alternatieve teamnaam hebben', geeft teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi aan tegenover SRF. Normaliter zal het Formule 1-team door het leven gaan als Stake F1 Team. Mocht de titelsponsor verboden zijn in een bepaald land, dan heet de renstal Kick Sauber.

Sauber riskeert boete

De nieuwe hoofdsponsor zorgt echter voor problemen in Zwitserland, omdat de gokprovider Stake geen licentie heeft en daarom illegaal is. Dit gaat gepaard met een reclameverbod. Desalniettemin is het Stake-logo overal te vinden; op de website van Sauber, op de social media-kanalen en op de kleding van de werknemers. Volgens een juridisch expert is het dan ook duidelijk dat de Zwitserse renstal een bepaalde grens over is gegaan.

Hierdoor neemt de Kansspelcommissie van Zwitserland ook juridische stappen. Sauber riskeert vooral een boete. Deze zal volgens SRF op kunnen lopen tot 500.000 Zwitserse Frank (rond de 534.000 euro). Bij het Formule 1-team reageert men kalm op de juridische stappen. 'We houden altijd rekening met alle wetten, ook in Zwitserland. En natuurlijk hebben we alle maatregelen genomen om daaraan te voldoen', aldus Alunni Bravi.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws