Krack verwacht meer concurrentie voor Red Bull: 'Maar zou me verbazen als er veel afwijkingen zijn' Formule 1
Formule 1

Krack verwacht meer concurrentie voor Red Bull: 'Maar zou me verbazen als er veel afwijkingen zijn'

Krack verwacht meer concurrentie voor Red Bull: 'Maar zou me verbazen als er veel afwijkingen zijn'

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, denkt dat de verhoudingen in het 2024-seizoen niet heel anders zullen zijn dan de verhoudingen van vorig jaar. Desondanks denkt de Luxemburger dat het veld wel steeds dichter bij elkaar zal gaan kruipen, nadat het vorig seizoen achter Red Bull Racing al spannend was. Krack eist dan ook dat Aston Martin gefocust blijft om zo de best mogelijke eindpositie te realiseren.

Aankomend seizoen wil de concurrentie de dominantie van Red Bull een halt toeroepen. Aston Martin werd geïnspireerd door het concept van Red Bull, andere teams komen juist met radicale veranderingen. 'Als je zo'n goede auto hebt, zoals bij Red Bull, denk ik dat veel mensen in die richting zullen proberen te gaan. Aan de andere kant hebben we gehoord van Ferrari, van Mercedes, dat ze zeer ingrijpende veranderingen zullen doorvoeren', zegt Krack tegenover Autosport. 'We zijn benieuwd om te zien wat dat met zich meebrengt.'

Het gat ten opzichte van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi was bijna achttien seconden. Charles Leclerc wist op de tweede plek te eindigen, maar kwam niet in de buurt van de Nederlander. Ten opzichte van het begin van het seizoen waren de gaten wel kleiner. Krack verwacht ook dat teams dichterbij zullen komen dankzij de stabiele reglementen. 'Maar over het algemeen zou het me verbazen als er grote afwijkingen zijn ten opzichte van waar we nu zijn.'

Aston Martin moet letten op de details

Aston Martin hoopt aan het begin van 2024 opnieuw goed te starten. Krack weet dat het belangrijk is om gefocust te blijven. Achter Red Bull zat alles al heel echt dicht bij elkaar en dat zal gezien de stabiele reglementen dus niet anders worden. 'Als de auto's dicht bij elkaar zitten, zijn het echt de kleine details die het verschil maken. De kleine verschillen in de kwalificatie zullen alleen maar kleiner worden, denk ik, in de komende jaren', is de conclusie van de Luxemburger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws