Aston Martin vol ongeloof over Alonso: 'Je zou denken dat het zijn eerste seizoen was' Formule 1
Formule 1

Aston Martin vol ongeloof over Alonso: 'Je zou denken dat het zijn eerste seizoen was'

Aston Martin vol ongeloof over Alonso: 'Je zou denken dat het zijn eerste seizoen was'

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, is zeer te spreken over het rijdersduo bij het team uit Silverstone. De Luxemburger is heel erg onder de indruk van de werkethiek van Fernando Alonso. De teambaas merkt op dat de tweevoudig wereldkampioen altijd als eerste op kantoor is. Krack zag ook dat Lance Stroll zich gedurende het seizoen wist te verbeteren, ondanks dat de coureur vanuit de media flink onder druk werd gezet.

In 2022 kwam het verrassende nieuws naar buiten dat Alonso de vervanger zou zijn van Sebastian Vettel bij Aston Martin. De Britse renstal had dus al ervaring met een wereldkampioen, maar de media waarschuwden het team dat werken met Alonso heel anders was. Dat is echter niet negatief uitgepakt voor Aston Martin. 'Sebastian was duidelijk aan het einde van zijn carrière. Hij had ervoor gekozen te stoppen. Voor Fernando was het een andere situatie. Hij zag het als een nieuwe uitdaging', zegt Krack bij Speedcafe.

Alonso staat in de Formule 1 bekend als een taaie klant en hij vertrekt vaak met een hoop controverse bij zijn teams. Bij Aston Martin hebben ze die kant van de Spanjaard absoluut nog niet gezien. 'We hadden een coureur waarvan je zou denken dat het zijn eerste seizoen was. Hij zat vol energie, niet alleen om ons aan te moedigen, maar ook om zichzelf aan te moedigen. Hij ging echt voorop in de strijd en was de eerste in het kantoor. Je komt 's ochtends aan, en hij zit er al.'

'Al die druk was zwaar voor Stroll'

Alonso kende een uitstekend seizoen en pakte in totaal zeven podiums. Aan de andere kant van de garage ging het wat minder. Stroll werd bijna continu verslagen door zijn teamgenoot en hij kende enkele harde crashes. De druk op de Canadees werd opgevoerd, maar binnen het team werd de positie van Stroll nooit in twijfel getrokken. 'Al die druk, die ook van de media kwam, was zwaar voor Lance. De manier waarop hij zich wist terug te knokken, heeft ons veel sterker gemaakt voor de toekomst', zegt Krack bij Autosport.

'We mogen niet vergeten dat aan het begin van het seizoen, toen we echt een sterke auto hadden vergeleken met de concurrentie, hij werd gehinderd door blessures', vervolgt de teambaas. Stroll had een ongeluk tijdens de winterstop en kon daardoor niet meedoen aan de testdagen. Ook de Grands Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië leken even te vroeg te komen. 'En toen de auto iets minder was, was hij weer in betere vorm', concludeert Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws