Van der Zande ziet zege in 24 uur Daytona in rook opgaan: 'Gewoon klote man, jezus' Formule 1
Formule 1

Van der Zande ziet zege in 24 uur Daytona in rook opgaan: 'Gewoon klote man, jezus'

Van der Zande ziet zege in 24 uur Daytona in rook opgaan: 'Gewoon klote man, jezus'

Renger van der Zande heeft de 24 uur van Daytona niet vol weten te maken. In de nacht ging het mis voor zijn team, nadat eerder al Sébastien Bourdais naar binnen moest vanwege een lekke band. Van der Zande kon nog een hoop posities goedmaken gedurende zijn stint, maar door technisch malheur mocht dat niet baten. De Nederlandse coureur baalt dan ook als een stekker dat zijn 24 uur van Daytona te vroeg ten einde is gekomen.

Aan het begin van de race deed Van der Zande al twee stints, maar toen was het gevoel in de auto absoluut niet goed. Toen de Nederlander zich klaarmaakte om in de nacht te racen, voelde de auto alweer veel beter aan. Hierdoor kon de coureur van Cadillac al heel snel heel veel posities goedmaken en lag de eerste plaats voor het grijpen. 'Het duurde maar vijf rondjes, want toen stopte de auto ermee', zegt een teleurgestelde Van der Zande bij Ziggo Sport. 'Ze zijn nu aan het kijken wat het is.'

'Het is klote. Je krijgt niet zo vaak een kans met zo'n auto. We deden gewoon mee voor de overwinning', vervolgt Van der Zande. Het werd gedurende de eerste uren duidelijk dat zijn team de duidelijke favoriet was. Het succes kan alsnog naar Cadillac gaan, zeker gezien de concurrentie. 'We waren heel competitief en ik denk dat die andere Cadillac echt een goede kans heeft om te winnen. Ik heb het idee dat de rest van het veld aan het kloten is. Alle sterren waren opgelijnd om te gaan winnen.'

Meer pech voor Van der Zande

Deze 24 uur van Daytona past perfect in het seizoen dat Van der Zande tot dusverre meemaakt. 'Dit is heel zuur en we hebben heel veel pech gehad afgelopen jaar. Het is gewoon klote man, jezus.' De coureur probeerde nog wel terug te keren op de baan, maar uiteindelijk moest Cadillac concluderen dat de auto niet verder kon. 'We weten wel waar het aan ligt, maar we gaan het niet zeggen. Daar hebben we het Race Café voor', sluit Van der Zande het interview toch nog lachend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws