Hamilton over toekomst in F1: 'Het is een haat-liefde verhouding' Formule 1
Formule 1

Hamilton over toekomst in F1: 'Het is een haat-liefde verhouding'

Hamilton over toekomst in F1: 'Het is een haat-liefde verhouding'

Lewis Hamilton geeft toe dat hij een haat-liefde relatie heeft met de Formule 1. De coureur van Mercedes geniet nog altijd van zijn tijd in de sport, maar hij geeft toe ook mindere momenten gekend te hebben. Die mindere momenten zorgen er wel voor dat hij nu meer van de kleine succesjes kan genieten. Zo heeft Hamilton zijn poleposition voor de Grand Prix van Hongarije goed gevierd.

Hamilton staat alweer voor zijn achttiende seizoen in de Formule 1. De coureur verlengde vorig jaar zijn contract bij Mercedes en is daarmee in ieder geval de komende jaren nog verbonden aan de Duitse renstal waar hij zoveel successen mee wist te boeken. De coureur van Mercedes gaf vroeger aan dat hij na zijn veertigste niet meer zou racen, maar op dit moment lijkt Hamilton niet van plan zijn om te stoppen. Eerder deze maand werd de man uit Stevenage 39 jaar.

'Ik heb nooit gedacht dat ik na zo’n lange tijd in de Formule 1 nog steeds dezelfde liefde zou voelen voor de sport', geeft de Mercedes-rijder toe in het FORMULE 1 Magazine. Toch waren er ook voldoende mindere momenten voor Hamilton. Dat zorgt er soms voor dat hij weg wil lopen bij de sport. 'Wel is het een haat-liefde verhouding, op sommige momenten houd je er meer van dan op andere momenten. Ik denk wel dat er een moment komt waarop je er genoeg van zult hebben. Maar de liefde is er nog steeds.'

Het verschil met 2007 is natuurlijk wel heel groot. Niet alleen is de coureur zeventien jaar ouder geworden, ook weet Hamilton wat hij wil in het leven. 'Ik was een snelle coureur, maar als persoon zat ik soms minder goed in mijn vel. Je bent toch nog aan het ontdekken wie je bent, wie je wilt zijn. Vandaag de dag weet ik dat inmiddels, ik weet wat ik wil in het leven. Ik ben hoe dan ook een veel gelukkiger mens dan toen.'

Hamilton geniet meer van succes

De mindere momenten hebben er wel voor gezorgd dat Hamilton nu meer kan genieten van successen. Dit successen blijven nu al een tijdje uit dankzij de dominantie van Red Bull Racing. Waar Hamilton tussen 2007 en 2021 in elk jaar wel een race wist te winnen, staat de coureur nu al sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 droog. Wel pakte de Brit vorig jaar poleposition voor de Grand Prix van Hongarije, maar de eerste plek was hij al in de eerste bocht kwijt aan Max Verstappen.

Toch was Hamilton wel heel blij met zijn poleposition. 'Zeker weten. Want hoezeer je ook probeert álles te waarderen wat er op je pad komt; als het tegenzit, als je moeilijke tijden hebt gekend, dan waardeer je het pas écht. Dus ik denk dat het logisch is dat die pole in Hongarije extra fijn voelde, juist omdat ik het zo lang had gemist', aldus Hamilton. Mercedes hoopt volgend seizoen weer een uitdaging te kunnen vormen voor Red Bull met een compleet ander autoconcept.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws