Leclerc begrijpt excuusjes van F1-coureurs niet: 'Daarmee kom je nergens' Formule 1
Formule 1

Leclerc begrijpt excuusjes van F1-coureurs niet: 'Daarmee kom je nergens'

Leclerc begrijpt excuusjes van F1-coureurs niet: 'Daarmee kom je nergens'

Charles Leclerc begrijpt niet dat zijn mede-Formule 1-coureurs met excuusjes komen wanneer zij een fout hebben gemaakt. Dat vertelt de Ferrari-coureur in gesprek met de BBC. Leclerc staat bekend om zijn schuldbewustheid, maar merkt dat dat soms nog ontbreekt bij zijn collega's.

'Ik heb echt geen zin om mijn fouten te verbergen', is de 24-jarige Monegask eerlijk en openhartig. Zo wees hij ook direct naar zichzelf nadat hij uitviel tijdens de Grand Prix van Frankrijk. 'Soms is het ook duidelijk wanneer een coureur een blunder maakt. Ik begrijp het dan ook niet wanneer coureurs met excuusjes, zoals de wind, komen na een fout.'

Leclerc beseft wel dat er soms een externe factor kan meespelen in een fout: 'Natuurlijk kan dat soms gebeuren. Op één van de tweehonderd crashes kan echt iets heel vreemds gebeuren. Maar ik wil geen tijd verspillen aan het verzinnen van excuusjes, want daarmee kom je nergens', vertelt de meervoudig Grand Prix-winnaar over zijn eigen aanpak.

Leclerc eerlijk tegenover Ferrari

De Ferrari-coureur denkt ook dat het beter is naar het team toe om eerlijk te zijn over het maken van fouten: 'Het is goed voor de mensen die met mij samenwerken om te weten dat ik eerlijk ben als ik een fout maak. Ik hoop zeker dat ze op dezelfde manier met hun eigen fouten omgaan. Zo kan iedereen sneller leren en bij Ferrari gaat dat zo', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws