Leclerc euforisch na 'verrassende' poleposition: 'Dan kunnen we het ze lastig maken!' Formule 1
Formule 1

Leclerc euforisch na 'verrassende' poleposition: 'Dan kunnen we het ze lastig maken!'

Leclerc euforisch na 'verrassende' poleposition: 'Dan kunnen we het ze lastig maken!'

Tegen alle verwachtingen in ging niet Max Verstappen, maar Charles Leclerc er met poleposition vandoor in Mexico. De Monegask benadrukte de dagen voorafgaand aan het raceweekend al dat hij er niet vanuit ging verrassende prestaties te kunnen leveren, maar samen met teamgenoot Carlos Sainz bezet Leclerc de eerste startrij voor de race op zondag. Toch is het gevaar nog niet geweken, want de Ferrari-coureurs verwachten dat Verstappen nog altijd iets uit de hoge hoed kan toveren.

In Austin kreeg Leclerc poleposition haast als in de schoot geworpen toen de snelste tijd van Verstappen verwijderd werd dankzij track limits. In Mexico trok de Nederlander echter aan het kortste eind, en dus kleurt de eerste startrij op zondag rood. Tijdens de drie trainingen viel het allemaal nog tegen voor de Italiaanse renstal en de laatste training leek geen goede voorbode te worden voor de kwalificatie, maar tot grote verrassing van het hele team zullen Leclerc en Sainz toch met de beste papieren van start gaan.

Gevaar ligt nog altijd op de loer

De Monegask kon de verbazing dan ook niet onderdrukken in gesprek met Formula1.com. 'Dit is echt een hele grote verrassing! Ik ben echt heel erg verrast, ja.' Volgens Leclerc voelt deze prestatie vooral anders dan anderen omdat het team met weinig verwachtingen aan het weekend begon. 'Het is een andere verrassing dan we eerder dit jaar hadden,' geeft de Ferrari-coureur toe. 'Regelmatig werden we verrast door onze snelheid tijdens Q1, maar kwamen we in Q3 niet verder dan een vierde of vijfde plek. Maar nu zetten we beide auto's in Q3 op de eerste rij!'

Een onverwacht resultaat dus, maar Leclerc klaagt verder nergens over. Het is dus een grote stap in de goede richting voor Ferrari, maar het gevaar ligt nog altijd op de loer. Verstappen start namelijk vanaf de derde plek, en ook de Monegask weet maar al te goed wat de Nederlander in zijn mars heeft. 'We moeten dat vertrouwen natuurlijk houden, maar ze (Red Bull Racing en Verstappen, red.) zijn tijdens de race wel een stuk sneller dan wij.' Toch komt de Monegask met een strijdplan: 'We hebben een goede start nodig, en als we dan met beide auto's voor hen blijven kunnen we het ze nog heel lastig maken!'

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws