Verstappen blaakt van vertrouwen voor GP van Mexico: 'De race wordt niet beslist in bocht één' Formule 1
Formule 1

Verstappen blaakt van vertrouwen voor GP van Mexico: 'De race wordt niet beslist in bocht één'

Verstappen blaakt van vertrouwen voor GP van Mexico: 'De race wordt niet beslist in bocht één'

Max Verstappen start zondag op P3 voor de Grand Prix van Mexico. De wereldkampioen moest beide Ferrari's enigszins verrassend voor zich dulden op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Het verschil tussen Verstappen en polesitter Charles Leclerc bedroeg nauwelijks een tiende van een seconde en dus kijkt de Nederlander, die vorig weekend in Austin vanop startplek zes won, al reikhalzend uit naar de race en de strijd met de Ferrari's.

Verstappen voorspelde het voor de laatste vrije training al: het zou een spannende kwalificatie worden. Zijn voorspelling kwam uit. De coureur van Red Bull Racing strandde op slechts 79 duizendsten van Leclerc en gaf achteraf aan dat zijn auto net niet goed genoeg was om de eerste startplek te veroveren. 'Die laatste ronde kreeg ik niet aan elkaar geknoopt. Ik begon wat te glijden en de balans was er gewoon niet om aan te vallen. Dat is altijd lastig op dit circuit omdat je zo weinig grip hebt. Als je dan die stabiliteit mist op dat ene rondje dan gaat het snel de andere kant op', legde Verstappen uit aan Viaplay.

Toch gaat Verstappen met een goed gevoel de eigenlijke Grand Prix tegemoet. 'Ik voel me prima voor zondag. Dan worden de punten pas verdeeld. We hebben een goede auto en dus heb ik er alle vertrouwen in.' De Nederlander zal tijdens de start van de race kunnen genieten van de slipstream van beide Ferrari's die voor hem op de grid plaatsnemen. Dat is een mooi voordeel, maar toch verkiest Verstappen om vanop P1 de eerste bocht in te gaan. 'Vorig jaar ben ik ook als eerste gestart hier en die positie kan je prima behouden. De race wordt trouwens ook niet beslist in bocht één.'

Wachten op de wedstrijdleiding

Verstappen staat nog wel under investigation voor het ophouden van andere coureurs bij het uitrijden van de pitstraat, maar vrezen voor een straf doet de drievoudig wereldkampioen niet. 'Ik heb geen idee wat ik daar fout doe. Ik probeer gewoon een gat te creëren tussen mijzelf en de auto's voor mij.' Op de beelden is te zien hoe Verstappen de pitstraat tegen een slakkengangetje verlaat, maar echt tot stilstand komen, doet hij niet. De Red Bull-coureur mag zich daarvoor nog wel even gaan melden bij de stewards, maar ook dat baart hem geen zorgen. 'Ik zou niet weten wat ik daar anders moet doen', gaf hij na afloop van de kwalificatie aan.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws