Leclerc gaat alles geven in de kwalificatie: 'Moet wel als je hier pole wilt pakken' Formule 1
Formule 1

Leclerc gaat alles geven in de kwalificatie: 'Moet wel als je hier pole wilt pakken'

Leclerc gaat alles geven in de kwalificatie: 'Moet wel als je hier pole wilt pakken'

Charles Leclerc was vrijdag niet tevreden over het gedrag van de SF-23, maar dat zal hem er niet van weerhouden om op zaterdag alles te geven in de kwalificatie. De Monegask kende een mindere kwalificatiesessie in Miami, maar hij weet dat dit normaal gesproken één van zijn sterkste onderdelen is. De Ferrari-coureur maakt zich dan ook geen zorgen. Wel moet de auto nog wat verbeteren, wil hij de strijd aan kunnen gaan met Red Bull Racing en Aston Martin.

Drie weken geleden in Miami beleefde Leclerc een uiterst moeizaam weekend. De Ferrari-coureur crashte tweemaal in dezelfde bocht, waarvan één keer in de kwalificatie. Dit onderdeel is normaal gesproken één van zijn sterkste punten, maar in Miami ging het een stuk minder. Leclerc is de eerste om dat toe te geven. 'Ik ben altijd eerlijk naar mezelf en ik ben ook niet bang om toe te geven als ik over de limiet ben gegaan. En in de kwalificatie in Miami ging ik daar overheen', zegt de Monegask bij Sky Sports.

Het mindere optreden in de Verenigde Staten doet verder weinig met hem. 'Natuurlijk heb ik mijn prestatie wel geanalyseerd, maar ik denk dat dit mijn kracht is', doelt hij op het optimaal presteren in de kwalificatie. 'Soms ga ik dan over de limiet, maar het maakt me juist ook erg snel op de zaterdag. Je kunt natuurlijk inhouden, maar om in dit seizoen de pole te kunnen pakken, moet je alles geven.'

Red Bull en Aston Martin sneller dan Ferrari

Leclerc en Monaco zijn voorlopig nog niet bepaald een succesvolle combinatie gebleken. In de Formule 1 haalde de Monegask slechts één keer de finish. Wel greep hij de afgelopen twee jaren de poleposition, maar geen van beide keren slaagde hij erin deze om te zetten in een overwinning. Leclerc verwacht niet dat een derde pole op rij in het prinsdom er inzit. 'Ik denk niet dat wij de beste auto hebben. Red Bull is sneller en Aston Martin zit er net ver vanaf. Maar alles meezit en ik rijd een fantastische ronde, dan is alles mogelijk', aldus Leclerc.

Charles Leclerc niet ver achter Max Verstappen bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws