Leclerc niet tevreden na eerste dag in Monaco: 'Auto deed niet wat hij zou moeten doen' Formule 1
Formule 1

Leclerc niet tevreden na eerste dag in Monaco: 'Auto deed niet wat hij zou moeten doen'

Leclerc niet tevreden na eerste dag in Monaco: 'Auto deed niet wat hij zou moeten doen'

Ferrari opende het weekend in Monaco uitstekend met een tweede en derde plaats, al was Charles Leclerc na afloop van VT2 allerminst blij met de prestaties van de SF-23. Volgens de Monegask doet de auto niet wat hij zou moeten doen en de Ferrari-coureur wil samen met zijn team nog eens goed naar de afstelling van zijn auto kijken om beter voorbereid te zijn op de belangrijke kwalificatie in het prinsdom.

Tijdens de openingsdag van het raceweekend in Monaco was het niet thuisheld Leclerc, maar teamgenoot Carlos Sainz die de show stal. De Spanjaard imponeerde zowel op het zachte als op het harde rubber. Dat de enkelvoudig GP-winnaar zijn bolide uiteindelijk in de muur parkeerde, deed daar verder niks aan af. Leclerc had het een stuk moeilijker en hij was na afloop van VT2 dan ook niet tevreden.

'Het was een lastige dag', begint Leclerc in een persbericht van Ferrari. 'De auto deed niet wat hij zou moeten doen, dus we moeten nog eens goed naar de afstelling van mijn auto kijken en er dan vervolgens aan werken zodat ik er morgen het juiste gevoel bij heb.'

Leclerc concentreerde zich niet op langere runs

In Monaco is de kwalificatie doorgaans de belangrijkste sessie van het weekend. In de straten van het prinsdom is het immers vrijwel onmogelijk om in te halen. Leclerc kwam in de slotfase als één van de weinige coureurs op de softs naar buiten en daarmee besloot hij zich niet aan de langere runs te wagen. De Ferrari-coureur legt uit waarom hij hiervoor koos. 'Het draait hier allemaal om de kwalificatie, dus we hebben geen lange runs gedaan. We hebben ons gewoon geconcentreerd op een zo goed mogelijke voorbereiding op de kwalificatie', aldus Leclerc.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws