Leclerc gaat voor goud: 'In 2022 lukte het niet, maar ik ben van plan om het dit jaar te doen' Formule 1
Formule 1

Leclerc gaat voor goud: 'In 2022 lukte het niet, maar ik ben van plan om het dit jaar te doen'

Leclerc gaat voor goud: 'In 2022 lukte het niet, maar ik ben van plan om het dit jaar te doen'

Charles Leclerc is er klaar voor om in 2023 het kampioenschap te winnen. De Monegask geeft aan dat hij het gevoel heeft volwassener te zijn door zijn ervaring in de Formule 1. Samen met zijn drukke trainingsprogramma, zal hij in het nieuwe seizoen daarom langer mee kunnen doen voor de titel.

In een video op zijn eigen YouTube-kanaal laat Leclerc zien hoe zijn drukke trainingsprogramma er in de winter uitzag. Hij geeft in de sportschool toe dat hij niet altijd gemotiveerd is om te trainen. 'Er zijn zeker dagen dat ik niet zo blij ben om te gaan trainen, maar het is het leven, het maakt deel uit van het spel', snapt de coureur met vijf overwinningen achter zijn naam.

Toch heeft Leclerc altijd een doel voor ogen, waardoor hij wel doorzet. 'Winnen is uiteindelijk wat mij motiveert. In 2022 hebben we het niet gehaald, maar ik ben van plan om het dit jaar te doen', is Leclerc zeker. Afgelopen jaar waren voornamelijk problemen bij Ferrari de reden dat de coureur niet tot het eind van het seizoen kon vechten voor de titel. De strategie, het bandenmanagement en de betrouwbaarheid van de motor gooiden namelijk roet in het eten.

Leclerc: 'Elk jaar in de Formule 1 verander je'

Met een goede wagen, is Leclerc er klaar voor om opnieuw een gooi te doen naar de titel. 'We moeten zo goed mogelijk voorbereid zijn en training maakt daar deel van uit. Je moet fit zijn in de auto en we doen ons best om de beste coureur op het circuit te zijn, dus dat is wat mij motiveert', legt de 25-jarige uit. Ook wat betreft zijn mentaliteit heeft Leclerc stappen gezet. 'Ik denk dat ik volwassen ben. Elk seizoen dat je in de Formule 1 rijdt, leer je nieuwe dingen, dus verander je als coureur.'

Je maakt bijvoorbeeld fouten, waarvan je als coureur weer leert. 'Of er een bepaalde verandering is waarbij ik dacht: oké, dit moet ik veranderen - die gedachtes had ik niet echt. Het zijn maar kleine verbeteringen. Na elke fout leer je en groei je, dus ik ben volwassener. Maar er is geen specifieke verandering geweest', eindigt Leclerc, die vol goede moed richting het nieuwe seizoen gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws