Ferrari moet snel in actie komen volgens Massa: 'Alles moet perfect zijn voor de titel' Formule 1
Formule 1

Ferrari moet snel in actie komen volgens Massa: 'Alles moet perfect zijn voor de titel'

Ferrari moet snel in actie komen volgens Massa: 'Alles moet perfect zijn voor de titel'

Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa benadrukt dat er bij Ferrari snel verandering moet komen. Het team maakte afgelopen jaar kans op de titel, maar dankzij meerdere problemen konden Red Bull Racing en Max Verstappen er al snel met het kampioenschap vandoor. Zeker voor Charles Leclerc ziet Massa kansen, maar dan moet de Scuderia zo snel mogelijk gaan veranderen.

Massa prijst Ferrari-coureur Leclerc. 'Allereerst vind ik dat Charles het fantastisch doet. Hij is een geweldige coureur, hij verdient het echt om in een competitieve auto te zitten. Hij verdient het om de kans te krijgen om als coureur voor het kampioenschap te vechten', begint de voormalig Formule 1-coureur tegenover swiatwyscigow.pl. 'Maar ik denk dat ze het probleem moeten oplossen', voegt de 41-jarige eraan toe.

Afgelopen seizoen had Ferrari namelijk een sterke auto, maar waren er constant zaken waardoor de prestaties tegenvielen. 'Ze moeten de dingen verbeteren die niet werken, zoals de strategie maar ook zoveel andere dingen. Ze hadden mechanische problemen aan het begin van het seizoen. Ze hadden problemen met de pitstop en heel veel problemen met de strategie', benoemt Massa.

Met die problemen zal het moeilijk worden om na jaren eindelijk weer een titel te winnen. 'Uiteindelijk, om het kampioenschap te winnen, moet alles perfect zijn. Voor mij, als je zo'n seizoen hebt, is het belangrijk om dingen op de juiste manier op te lossen', vervolgt de Braziliaan. 'Als je dingen begint te veranderen en je verandert op de verkeerde manier, dan is dat niet goed. Je moet dus dingen op de juiste manier veranderen en snel oplossen.'

Massa: 'Ricciardo en Schumacher zitten in dezelfde situatie als ik zat'

Massa heeft zelf ook bij Ferrari gereden en ziet vergelijking met hoe twee andere coureurs, namelijk Daniel Ricciardo en Mick Schumacher, die beiden zonder stoeltje zitten in 2023, maar wel graag willen terugkeren. 'Ik heb zeker niet dat gesprek met de teams om te begrijpen hoe groot hun kans is om in de Formule 1 te blijven. Maar ze bevinden zich in dezelfde situatie waarin ik zat toen ik bij Ferrari zat', vervolgt Massa. 'Totdat ik niet de kans kreeg om naar Williams te gaan, wist ik niet of ik in de Formule 1 zou blijven of niet. Dus voor hen is het hetzelfde. Ze zitten in die positie.'

Er is namelijk één ding waar de teams het meest naar kijken. 'Het resultaat is het belangrijkste. Misschien is het andere team geïnteresseerd om Daniel te hebben als hij wil gaan. En Mick is hetzelfde. Het enige waar hij zich op moet concentreren, is goed rijden. Maar Daniel maakt deel uit van de Formule 1-wereld. Je moet je concentreren op je werk en goed management hebben, mensen die voor je werken', eindigt Massa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws