Leclerc tevreden over sprintkwalificatie: 'Goed om de praatjes te stoppen' Formule 1
Formule 1

Leclerc tevreden over sprintkwalificatie: 'Goed om de praatjes te stoppen'

Leclerc tevreden over sprintkwalificatie: 'Goed om de praatjes te stoppen'

De eerste vrije training voor Ferrari-coureur Charles Leclerc kwam vroegtijdig ten einde toen hij in bocht 16 op het circuit van Miami spinde. De Monegask probeerde zijn auto weer op de baan te draaien, maar dat mocht niet baten. Leclerc blokkeerde met zijn auto de baan waarna er een rode vlag werd gehesen en het einde oefening was voor hem. De sprintkwalificatie ging een stuk beter voor de Ferrari-coureur. Hij wist de tweede snelste tijd neer te zetten.

Het was duidelijk tijdens de sprintkwalificatie dat Leclerc zich niet uit het veld liet slaan door zijn tegenvallende vrije training. Hij wist het tot SQ3 te schoppen en kwam met een rondetijd van 1:27,749 over de finishlijn. De Monegask is voor de camera van F1 zeer te spreken over het resultaat. 'Ik had meteen de smaak te pakken', vertelt hij.

Zo goed als je laatste race

'De kwalificatie is een zwak punt geweest in de afgelopen twee races. In China ging het iets beter, maar daar hadden we niet de juiste auto om dat echt te laten zien', vertelt Leclerc. 'Ik heb hier een ronde gereden in de vrije training en moest vervolgens de sprintkwalificatie in en er volledig voor gaan. We hadden maar een set banden mogen gebruiken in SQ1 dus het was heel lastig. Gelukkig had ik meteen de smaak te pakken (tijdens de kwalificatie, red.).'

Het team van Ferrari heeft dit seizoen moeite met de bandentemperatuur op orde krijgen. De baan in Miami kende vandaag een erg hoge bandentemperatuur en dat lijkt het Italiaanse team goed te hebben gedaan. 'Het harde werk dat ik eerder in het seizoen heb gedaan om te proberen om de banden op orde te krijgen heeft zich nu uitbetaald. Daar ben ik blij om, want er werd zo veel gepraat. In deze sport ben je net zo goed als je laatste race.'

In de afgelopen weken werd er veel gepraat over de tegenvallende resultaten van de Monegask aan het begin van het 2024-seizoen. Teamgenoot Carlos Sainz heeft al drie podiums op zijn naam staan waarvan een overwinning. 'Natuurlijk is het zo dat als je twee keer achter elkaar slecht presteert in de kwalificatie mensen beginnen te praten. Het is goed dat ik dat vandaag heb kunnen stopzetten. Maar nu moeten we natuurlijk consistent te werk gaan. We moeten proberen om op dit niveau te blijven en om de banden in orde te krijgen zoals ik dat voorheen ook heb gedaan.'

Geen zorgen voor morgen

Leclerc zegt voor de sprintrace maar een ding te willen: eindigen op P1. 'Ik heb geen idee hoe onze race pace is. Ik heb maar een rondje gereden (tijdens de vrije training, red.) dus ik heb werkelijk geen idee. Ik hoop echt dat we een goede sprint kunnen rijden. En ik hoop dat onze race pace zo goed gaat zijn dat we goede hoop kunnen hebben voor de race op zondag.' Teamgenoot Carlos Sainz eindigde in SQ3 op de vijfde plaats met een rondetijd van 1:28,103. Het ligt dus in het verschiet voor Ferrari dat beide auto's morgen in de punten eindigen.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws