Leclerc lijkt wereldtitel op te geven: 'Het is moeilijk om meer te verwachten' Formule 1
Formule 1

Leclerc lijkt wereldtitel op te geven: 'Het is moeilijk om meer te verwachten'

Leclerc lijkt wereldtitel op te geven: 'Het is moeilijk om meer te verwachten'

Charles Leclerc lijkt de wereldtitel al op te geven. In een interview met Motorsport.com laat hij weten dat er nog veel is om voor te vechten, maar wel dat hij in het coureurskampioenschap gaat voor de tweede plaats. Wel houdt de Ferrari-coureur moed, maar na opnieuw een grote fout tijdens de Grand Prix van België is dit wel moeilijker.

'Er is nog steeds veel voor te vechten, namelijk de eerste plek in het constructeurskampioenschap en de tweede plek bij de coureurs', laat de 24-jarige coureur weten. Hieruit blijkt dat hij het gevecht met Max Verstappen in het coureurskampioenschap al voor gezien houdt. 'Ik zal vechten tot het einde', geeft de Ferrari-coureur aan. 'Misschien komt er nog een grote verrassing richting het einde van het seizoen, maar op deze manier is het moeilijk om meer te verwachten.'

Fout Ferrari in Spa

In de voorlaatste ronde van de vorige race in België liet Ferrari Leclerc binnenkomen met als doel de snelste raceronde te pakken. Echter was er op dat moment geen sprake van een echte vrije pitstop. Omdat Fernando Alonso in zijn Alpine te dicht achter de coureur zat, moest Leclerc hem de ronde na het uitkomen van de pits inhalen. Dit zorgde voor veel tijdsverlies, met als resultaat dat het hem niet lukte om de snelste ronde neer te zetten. Als overmaat van ramp kreeg hij ook nog een vijf seconden tijdstraf voor speeding in the pitlane.

'Ik verwacht dat het in Zandvoort wel anders zal zijn', vertelt Leclerc. Hij hoopt dan ook dat de prestatie tijdens de Dutch GP meer zal lijken op hoe Ferrari eerder dit jaar reed. 'Ik denk dat het nu belangrijk is om vertrouwen te houden in het team, zeker in dit soort moeilijke tijden', gaat de coureur verder.

Problemen Ferrari

Begin dit jaar leek Leclerc op weg naar de wereldtitel met een aantal overwinningen en tweede en derde plaatsen. Dit veranderde echter vanaf de race in Barcelona, mede dankzij de slechte strategische keuzes van Ferrari en de onbetrouwbaarheid van de F1-75. Denk hierbij aan de verkeerde pitstopstrategie in Monaco, waarbij het team een eerste en tweede plek verspeelde. Of de Britse Grand Prix waar Ferrari Leclerc niet liet binnenkomen tijdens de safety car en daarom de race moest uitrijden op de harde band.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws