Leclerc na uitval in Spanje: 'We gaan in Monaco voor de overwinning' Formule 1
Formule 1

Leclerc na uitval in Spanje: 'We gaan in Monaco voor de overwinning'

Leclerc na uitval in Spanje: 'We gaan in Monaco voor de overwinning'

Charles Leclerc is teleurgesteld met zijn uitval in de Grand Prix van Spanje. De Monegask viel tijdens de race in Barcelona uit met problemen aan zijn turbo. De Ferrari-coureur verliest hiermee de leiding in het kampioenschap aan Max Verstappen maar ziet wel potentie voor de race in Monaco.

Leclerc zegt bij Sky Sports teleurgesteld te zijn na zijn problemen tijdens de race in Barcelona. 'Ik weet niks meer dan wat er gebeurde. Ik had opeens geen power en de motor was weg. Wel neem ik veel positieven mee uit het weekend, onze snelheid en race pace is goed en dus voldoende om op te bouwen. De leiding in het kampioenschap ben ik kwijt, maar dat is oké want we kunnen volgende week in Monaco goede zaken doen.'

Sainz kende een moeilijke race

Voor Carlos Sainz was zijn thuisrace niet wat hij gehoopt had, de Spanjaard wilde voor de overwinning gaan maar kwam niet verder dan P4. 'Het was een lange en moeilijke race. Ik vloog van de baan door een windvlaag en had daardoor veel schade aan mijn auto. Ik moest daarna dus met een beschadigde auto rondrijden en het beste eruit halen. Het resultaat is niet wat ik wilde, maar ondanks de schade heb ik toch nog aardig wat punten kunnen pakken.'

Teambaas bij Ferrari Mattia Binotto is teleurgesteld na de uitval van Charles Leclerc maar ziet wel perspectief: 'Het is jammer voor Charles maar het is nog een lang seizoen, eerst gebeurde het bij Red Bull Racing en nu bij ons. Het is geen systematisch probleem denken we, maar we moeten de motor meenemen naar Italië om te zien wat er precies mis is.' Ferrari kent verder ook positieven met de updates die het gepland en getest heeft: 'We hebben een aantal updates hier getest en die beloven veel goeds voor de komende races, dus we zullen terugvechten', aldus Binotto.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws