Red Bull Racing bood eerder dit jaar een kans aan Ayumu Iwasa om in de auto van Max Verstappen te stappen, maar het Oostenrijkse team vroeg vervolgens een uitzondering aan voor Arvid Lindblad. De Brits-Zweedse coureur mocht daardoor al op 17-jarige leeftijd in actie komen tijdens een Grand Prix-weekend, nota bene als teamgenoot van de enige andere coureur die als 17-jarige al aan Grands Prix deelnam.
Verstappen had in Silverstone dus even een tien jaar jongere teamgenoot. Lindblad deed het bij zijn debuut niet onverdienstelijk, want de jongeling sloot de sessie als veertiende af, terwijl Verstappen op de tiende plek bleef steken. Daarmee deed hij het beter dan Yuki Tsunoda, die in de middagsessie niet verder kwam dan de vijftiende tijd. 'Dit was geweldig!' roept de Formule 2-coureur na afloop dolgelukkig uit.
Mentale limiet bereikt
Lindblad maakte geen serieuze fouten, en werd gedurende de sessie steeds sneller. 'Ik ben Red Bull ook extreem dankbaar voor deze kans. Het was geweldig om mijn eerste officiële Formule 1-sessie te krijgen', vertelt hij aan Formula1.com. 'Ik denk dat ik het redelijk gedaan heb. Ik voelde me comfortabel in de auto. Ik denk dat het qua snelheid oké was', zo vat hij zijn debuut samen.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.

'Ik had zeker wel sneller kunnen gaan als ik een paar ronden extra had gehad', weet de oogappel van het Red Bull Junior Team. 'Dit was echter pas mijn eerste keer in de auto en ik heb maar heel weinig meters gemaakt in Formule 1-auto's. Dit weekend is de Formule 1 dertien tot veertien seconden sneller dan de Formule 2, dus die stap is wel enorm. Als je dat in het achterhoofd houdt, ben ik best tevreden met mijn werk.'
Lawrence Barretto vraagt of Lindblad wel durfde te pushen, met mede de crash van Kimi Antonelli in Monza in het achterhoofd. 'De realiteit is dat deze auto's extreem snel zijn vergeleken met wat ik gewend ben, en dat zorgt ervoor dat mijn mentale limiet lager ligt dan de limiet van de auto. Mijn mentaliteit in deze sessie was dan ook om altijd te pushen, omdat ik wist dat ik altijd onder de limiet van de auto zou zitten. Ik heb dus wel gepusht, hoor', lacht de jongeling met een zeer diverse achtergrond.
Vader Stefan Lindblad is een Zweed en keek nerveus toe bij het debuut van zijn zoon. Moeder Anita Lindblad is Brits, maar heeft een Indische achtergrond. Hun zoon behoort momenteel nog tot de coureurs in het voorportaal van de Formule 1. 'Ik rijd nu in de Formule 2, dus dat is mijn belangrijkste werk', weet de coureur van Campos Racing ook. 'Red Bull heeft me wel heel goed gesteund. Ik heb ook al een tijdje met de engineers samen kunnen werken om op gang te komen, zodat ik het spelletje wat beter begrijp en ook het niveau in de Formule 1. Dat was heel fijn.'
De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Op weg naar vast contract
'Absoluut!' lacht Lindblad als Barretto vraagt of hij meteen het idee had dat hij weer in de auto wilde stappen. 'Toen de sessie voorbij was, wilde ik dolgraag nog een keer rijden, zeker nadat ik weer in de Formule 2 reed. Dat voelde opeens veel slechter en langzamer aan.' Lindblad kwalificeerde zich dan ook slechts als elfde. 'De meeste mensen krijgen nooit een kans om in een Formule 1-auto te rijden, dus ik voel me al extreem dankbaar dat ik deze kans kreeg. Ik focus me nu volledig op de Formule 2 om hopelijk snel een vast stoeltje te krijgen.'
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties